Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Vatandaşlarımız En Çok Suudi Arabistan’da Geceleme Yaptı

Vatandaşlarımız En Çok Suudi Arabistan’da Geceleme Yaptı

Vatandaşlarımız yurtdışında en çok Suudi Arabistan’da geceleme yaptı

Vatandaşlarımız 2016 yılında en çok gecelemeyi Suudi Arabistan’da yaparken, bunu sırasıyla Almanya,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve ABD’de yapılan gecelemeler takip etti. Suudi Arabistan’a giden vatandaşlarımız en çok umre/hac amaçlı ziyaret yaptı. Almanya’ya akraba ve arkadaş ziyareti amacıyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve ABD’ye ise en çok gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler amacıyla gidildi.

Yurtdışına giden vatandaşlarımızın çoğunluğu orta gelir düzeyine sahip

Gelir gruplarına göre 2016 yılında yurtdışına giden vatandaşların %77,6’sı orta, %17,8’si yüksek, %4,6’sı ise düşük gelir düzeyindedir. Yüksek gelir düzeyinde olanlar yurtdışında ortalama kişi başı 1.017 dolar harcarken, orta gelir düzeyindekiler 552 dolar, düşük gelir düzeyindekiler ise 391 dolar harcadı.

Yurtdışına en çok üniversite ve üstü mezunlar gitti

Eğitim durumunu göre 2016 yılında yurtdışına giden vatandaşların %45,8’i üniversite ve üstü mezun, %31,3’ü lise mezunu, %22,9’u ise lise altı düzeyde eğitime sahiptir.

Dünya Turizm Örgütü’nün verilerine göre 2015 yılında yurtdışında en fazla harcama yapan ziyaretçiler sırasıyla Çin, ABD ve Almanya vatandaşları olurken, vatandaşlarımız yurtdışında toplam 5,7 milyar dolar harcama yaptı.

 

Exit mobile version