Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Başkan Bağlı’dan Emeklilere Promosyon Verilmesi Hakkında Açıklamalar

Emeklilere Promosyon Verilmesi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı NTV’de canlı yayınlanan Finans Cafe programında Ahmet Ergen’in emeklilere maaş promosyonu hakkında sorularını cevaplandırdı.

Yaptığı açıklamada emeklilerin maaş promosyonu almak için anlaştıkları bankaya 3 yıl taahhütte bulunmalarının yeterli olduğunu, daha önce açıklanan diğer şartların ise kaldırıldığını vurgulayan Başkan Bağlı, şuana kadar 14 banka ve PTT’nin şartların kaldırılmasına ilişkin talebe olumlu cevap verdiklerini ifade etti.

Türkiye’de yaklaşık 11 milyon 834 bin civarında emekli olduğunu söyleyen Bağlı, geçen yıl yaklaşık 185 milyar lira emekli maaş ödemesini yaptıklarını, bu yıl da bu rakamın 206 milyar lira olarak planlandığını dile getirdi.

Açıklanan rakamlara göre şuana kadar 8 bankanın 2,5 milyon emekliden promosyon taahhüdü aldığını söyleyen Başkan Bağlı, 5 bankanın toplam 1,5 milyon emekliye promosyon ödemesi yaptığını ifade etti.

Başkan Bağlı ödenecek promosyon miktarlarının kamu bankalarıyla mutabakata varılan minumum meblağ olduğunu vurgulayarak, “Bankalar bunun dışında kendi aralarında emeklilerimizi kendilerine çekmek için daha yüksek meblağlar verebilirler. Zaten bize gelen duyumlar bankaların bu konuda ciddi bir rekabet içerisinde oldukları ve emeklilerimizi kendilerine çekmek için daha yüksek meblağları ödemeyi planladıkları yönünde” diye konuştu.

Promosyon ödemesinin anne, baba veya eşinden yani yakınından emekli maaşı alanlar için de geçerli olduğunun altını çizen Başkan Bağlı konuşmasına şöyle devam etti: “Emeklimiz A Bankası’yla anlaşma yaptı, mutabakata vardı. 2 yıl boyunca maaşını orda tuttu. Promosyonu zaten almıştı. 2 yıl sonunda başka bankaya geçti. Elinde kalan 1 yıla isabet eden promosyonu geri ödemek zorundadır.”

15 yıl önce Türkiye’nin emekli maaşlarını ödemesi için bankalara komisyon ödediğini bugün ise emeklilere ödenen fon miktarının artmasıyla birlikte bankalarla pazarlık yapacak duruma geldiklerini söyleyen Başkan Bağlı, “Sayın Bakanımız mesaisinin dörtte üçünü bu işe harcadı. Sonunda emeklilere bu imkanları sağlayabildik. Tahmin ediyorum ve umuyorum ki kendileri için 3 yıl sonra daha iyi şartları temin edeceğiz” dedi.

Exit mobile version