Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Tavan Fiyatta Ne Kadar Trafik Sigortası Ödenecek

Ne Kadar Trafik Sigortası Ödenecek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açıkladığı zorunlu trafik sigortası için belirlenen tavan fiyat belli oldu, araç sahipleri 330 TL ödeyecek.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, tavan fiyat uygulaması ile mevcut uygulanan prim tutarlarına göre indirimin, en riskli gruptaki otomobillerde yaklaşık yüzde 28, en düşük riskli araç gruplarında ise yüzde 26 olacağını, trafiğe yeni çıkacak otomobillerde ise mevcut primlere göre ortalama indirimin yüzde 40’ı bulacağını vurgulayarak, “Bu şekilde otomobillerde zorunlu trafik sigorta primlerinde ortalama yüzde 30’luk indirim sağlanmış olacak” demişti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek’in açıklamaları baz alınarak yapılan hesaba göre (ortalama fiyatlardan hareketle yapılan hesaplar yaklaşıktır) tavan fiyat trafiğe yeni girecek otomobillerde halen 817 lira olan ortalama fiyat ortadan kalkacak bunun yerine tüm şirketler 490 liradan sigorta yapacak.

Yani 327 lira birden inecek. Trafiğe çıktıktan sonra ikinci yıl kaza yapmayan otomobillerde fiyat 164 lira azalarak 630 liradan 466 liraya inecek.

3’üncü yılını kazasız geçiren araçta tavan 391 ve 4 yıldan fazla kaza yapmayan iyi sürücülerde ise 330 lira olacak. Her yıl kaza yapan sürücülerde ise tavan bin 574 liradan bin 133 liraya indi.

Trafiğe çıkan ve kaza yapanların tavan sigorta fiyatı ise bir sonraki yıl bin 219 liradan 877 liraya kadar inecek.

ORTALAMA 369 LİRAYA DÜŞECEK

Sadece otomobilleri değil tüm araçları baz aldığımızda da ortalama trafik sigortası tavanı en iyi sürücülerde yani 4 yıl ve daha fazla yıl kaza yapmayan 7’nci basamakta 369 liraya düşüyor.

Tabii otobüs, kamyon ve kamyonet gibi araçlarda fiyatlar farklı olabilecek. Tablomuzda tüm araçlar için olan fiyatlar ortalama baz alınarak hesaplanmıştır. Yine bu hesaba göre en kötü sürücülerde ortalama primler 2.939’dan 2.116 liraya inecek.

Kaynak: BİK

Exit mobile version