Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

TİM – TEB Girişim Evi 10 Milyon TL İhracat Gerçekleştirdi

TİM – TEB Girişim Evi 10 Milyon TL İhracat Gerçekleştirdi

Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından 2013 yılında hayata geçirilen, 2015 yılında ise TİM’in dahil olmasıyla birlikte ülkenin en kapsamlı girişimcilik programına dönüşen TİM-TEB Girişim Evi, sadece 2016 yılında 10 milyon TL ihracata imza attı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bu rakamlar bizleri mutlu ediyor ancak potansiyelimizi yansıtmıyor. Üç yılda girişimcilerimizin 500 milyon TL ciro, 50 milyon TL ihracat gerçekleştirmesi hedefleniyor” dedi.

TİM Başkanı Büyükekşi: “Bir girişimcimiz, refleks ile yakalanamayacak hareketli durumların fotoğrafını çektiği MIOPS ürününü NASA ve Amerikan Ordusuna sattı. Yine Delphisonic firmamızın bulut tabanlı arıza izleme sistemi ile demir yollarındaki aksaklıklar tespit edilerek büyük kazaların ve bakım maliyetlerinin önüne geçilecek.”

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici: “Şehirlerin surlarla çevrili olduğu dönemde, kapılardan şehre girebiliyordunuz. Biz şehri Topkapı’dan girerek fethettik. Şimdi bize kendi yarattığımız inovasyona dayalı ürün ve hizmetleri yurt dışına açabileceğimiz yeni kapılar lazım. Biz TEB olarak, bu kapıları açmaya çalışıyoruz. En büyük desteği TİM’den gördük.”

Exit mobile version