Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Yabancı Kontrolündeki Girişimlerde İşgücü Verimliliği 2,2 Kat Daha Fazla

Yabancı Kontrolündeki Girişimlerde İşgücü Verimliliği

Yabancı kontrollü girişimler daha verimli

2015 Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri ve 2015 Yabancı Kontrollü Girişim İstatistikleri sonuçlarına göre; çalışan sayısı 20 veya daha fazla olan girişimlerde işgücü verimliliğinin (çalışan başına katma değer), yabancı kontrolündeki girişimleride Türkiye kontrolündeki girişimlere göre 2,2 kat daha fazla olduğu görüldü. İşgücü verimliliği, yabancı kontrolündeki girişimlerde 127 740 TL iken Türkiye kontrolündeki girişimlerde 57 931 TL oldu.

İmalat sanayinde teknoloji düzeylerine göre işgücü verimliliği (TL), 2015

İmalat sanayinde, Türkiye kontrolündeki girişimlerden yüksek teknoloji kullananların işgücü verimliliği 138.363 TL iken,  yabancı kontrolündeki girişimlerde bu rakam  147 306 TL oldu.

Ülkelere göre Türkiye’deki yabancı kontrollü girişimlerin işgücü verimliği (TL), 2015

2015 Yabancı Kontrollü Girişim İstatistikleri’nde toplam üretimdeki yabancı kontrol oranlarına göre ilk beş ülke içinde, Amerika Birleşik Devletleri tarafından kontrol edilen Türkiye’deki girişimler, işgücü verimliliği açısından ilk sırada yer aldı. Ayrıca, ilk beş ülke arasında yer almayan Çin tarafından kontrol edilen girişimlerde de işgücü verimliği, Türkiye kontrolündeki girişimlerden daha yüksek oldu.

Exit mobile version