Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Evde Çocuk Bakımı Projesi İle Kayıtlı Kadın İstihdamı Artıyor

Evde Çocuk Bakımı Projesi Kadın İstihdamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği ‘Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ kapsamında 2017 yılı Nisan – Haziran döneminde gerçekleştirilen ve aşağıda detaylandırılan faaliyetlerle, kayıtlı kadın istihdamına katkı sağlanmaya devam edilmiştir.

Ön Kayıtların ve Kesin Kayıtların Alınması: Antalya, Bursa, İzmir, Ankara ve İstanbul illerinde Nisan ayında 490, Mayıs ayında 327 ve Haziran ayında 209 olmak üzere toplam 1.026 kayıt alınmış ve kesin kayıt sayısı toplamda 8.242’ye ulaşmıştır.

Ev Ziyaretleri: Faydalanıcı annelerimizin istihdam ettikleri bakıcıların fiilen bakım hizmetini yerine getirip getirmediğini ve bakım hizmetinin kalitesini kontrol etmek amacıyla gerçekleştirilen ev ziyaretleri kapsamında, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında beş ilde toplam 2.232 denetim faaliyeti gerçekleştirilmiştir

Annelere Yapılan Ödemeler: Bakıcı maaş ve primlerini zamanında ve usulüne uygun yapan tüm proje faydalanıcısı annelere 2017 Şubat, Mart ve Nisan hak ediş dönemleri için mali destek ödemeleri gerçekleştirilmiştir. Şubat ayında 6.951, Mart ayında 7.613 ve Nisan ayında 7.347 kişiye ödeme yapılmış olup, toplamda 7.011,420 Avro dağıtılmıştır. Proje mali destek ödemelerinin başlangıcı olan 2015 yılı Temmuz ayından bugüne kadar ise 91.212 kişi/ödeme olmak üzere toplamda 29.092,216 Avro mali destek ödemesi olarak kullandırılmıştır.

Kaynak: SGK

Exit mobile version