Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Engelli Bireylerin İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması İçin Teknik Yardım Projesi

Engelli Bireylerin İstihdam Edilebilirliği

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü tarafından yürütülen “Engelli Bireylerin İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması İçin Teknik Yardım Projesi” kapsamında kurulan Türkiye’deki ilk ve pilot çalışma olan Hacettepe Üniversitesi Mesleki Rehabilitasyon Merkezi faaliyetlerinin proje bittikten sonra da sürdürülebilirliğini sağlamak ve Hacettepe Üniversitesi ile İŞKUR arasındaki iş birliğini pekiştirmek amacıyla Hacettepe Üniversitesi Mesleki Rehabilitasyon Merkezi’nde, İŞKUR Genel Müdürü Doç. Dr. İsmet KÖKSAL ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Haluk Özen’in katılımlarıyla bir işbirliği protokolü imzalandı.

İşbirliği Protokolü kapsamında Mesleki Rehabilitasyon Merkezi ile engelli bireylerin çalışma kapasitesi, sosyal becerileri, davranışsal ifadeleri, iletişim becerileri, fiziksel işlevleri, yazma becerileri, bilişsel becerileri, motivasyonları, stres yönetim becerileri, zamanı kullanma becerileri, öz farkındalıkları, iş arama becerileri, verimlilikleri ve üretkenliklerinin geliştirilmesiyle istihdam edilebilirliklerini arttırmak ve iş piyasasına entegrasyonlarını kolaylaştırmak amaçlanıyor.

Temelde İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti sunularak engelli bireylerin istihdama geçişlerini kolaylaştırmak ve mesleki rehabilistasyon hizmetleri ile engellilerin çalışma kapasitelerinin artırılması öngörülüyor. Mesleki Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışma kapasiteleri tespit edilen engelli bireyler, işgücü piyasasına geçiş noktasında da İŞKUR iş ve meslek danışmanlarının desteğiyle uygun programlara yönlendirilecek.

Protokol çerçevesinde, Ankara’daki Hizmet Merkezlerinden yönlendirilen engellilere Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü tarafından kapasite nispetinde mesleki rehabilitasyon hizmeti verilecek. İŞKUR tarafından söz konusu Merkez’de proje kapsamında eğitim almış 2 İş ve Meslek Danışmanı haftada bir yarım gün süreyle görevlendirilecek olup Merkez ve İŞKUR arasında iş başvurusu yapan engellilerle ilgili bilgi paylaşımı yapılması, Hacettepe Üniversitesi ve İŞKUR arasında engellilerin istihdam edilebilirliğinin güçlendirilmesi konusunda iş birliği ve ortak eğitim çalışmaları yapılması sağlanacak.

 

Exit mobile version