Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Finansal Hesaplar 2017/I

Finansal Hesaplar 2017/I

Açıklamalar:

Finansal Hesaplar, bir ekonomide yaratılan finansal varlık ve yükümlülükleri kaydederek tüm ekonomik sektörlerin birbirleriyle olan finansal işlemlerinin stok ve akım olarak sunulduğu istatistiklerdir. Sektörel finansal hesaplar, konsolide ve konsolide edilmemiş şekilde yayımlanmaktadır. Tüm sektörler itibarıyla 2010-2014 yılları arası yıllık, 2015 yılından itibaren ise çeyreklik olarak üretilmektedir.

I. Genel Değerlendirme

2017 yılı birinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin toplam finansal varlıkları 9.052 milyar TL, yükümlülükleri ise 10.423 milyar TL düzeyine ulaşarak, finansal varlık ve yükümlülüklerin farkı olarak tanımlanan net finansal değer, negatif seyrini sürdürmüş ve 1.371 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Dünyanın geri kalanı ve hanehalkı, yurtiçi ekonominin finansmanına en büyük katkıyı sağlayan sektörler olmuştur.

Veri dönemi boyunca, hanehalkı ve dünyanın geri kalanı finansal fazla vererek diğer sektörlerden alacaklı, finansal olmayan kuruluşlar ve genel yönetim ise finansal açık vererek diğer sektörlere borçlu olmuştur. Diğer taraftan, finansal kuruluşların net finansal değeri, üstlendikleri finansal aracılık faaliyetleri nedeniyle, dengedeki pozisyonunu korumuş ve yatay bir seyir izlemiştir.

Tamamı İçin Tıklayınız

Finansal Hesaplar 2017/II

Exit mobile version