Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

ABD’de Türkiye Ticaret Merkezi Açıldı

ABD’de Türkiye Ticaret Merkezi Açıldı

ABD pazarındaki Türk Hazır Giyim, Ev Tekstili, Halı ve İş Kontratları Sektörlerini destekleyecek merkezimiz New York’da açıldı.

ABD’ye ihracatını artırmak isteyen ve dünyanın en büyük hazır giyim, tekstil ve halı üreticilerinden olan, aynı zamanda iş kontratları sektöründe öncü gelen ülkelerden olan Türkiye 21 Eylül Perşembe günü New York Manhattan’da yeni bir ticaret merkezinin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Empire State Binasının yakınındaki 10 E. 34. Caddede bulunan Türkiye Ticaret Merkezi ABD moda ve ev ürünleri endüstrilerine ve iş kontratları sektörüne hizmet veren farklı Türk markaları, üreticileri ve servis sağlayıcılarına ev sahipliği yapacak.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada: “Bu ticaret merkezinin açılışı Türkiye’nin dünyanın en çok hazır-giyim ithalatı yapan ve halı, ev tekstili ve iş kontratları için verimli bir pazar olan ABD’ye ihracatını artıran yeni bir hamledir. Bu merkezimizle özellikle gurur duyuyoruz çünkü bu merkez tasarımcılara 40.000 metrekarelik show room’unda ürünleri görme ve inceleme şansı veriyor ve ardından tasarımcılar ürünlerin sahibi merkezde yer edinmiş marka ve üretici temsilcileri ile görüşme imkanı buluyorlar.” dedi.

İkinci çeyrekte yüzde 5 büyüme yakalamış ve sıralamada Çin ve Hindistan’ın hemen ardında yer almış olan Türkiye’nin ihracatı ekonomisinde çok önemli bir faktörü oluşturuyor. ABD-Türkiye ticaret hacminin 2009’daki değeri $10.8 milyar’dan 2015’te $17.4 milyara yükselmesi, beklentileri de artırmış durumda. Türkiye hali hazırda hazır-giyimde dünyanın 6. büyük  üreticisi ve halı üretiminde de 2. Sırada gelmektedir.

Türkiye Ticaret Merkezi yeni tasarım örgü, kot, hamile elbiseleri ve sokak modası, ayrıca halı ve keten, havlu, bornoz ve duş perdesi gibi ev tekstili ürünleri gibi geniş yelpazedeki hazır giyim ürünlerini sergilerken aynı zamanda farklı kategorilerde iş kontratı servisi sağlayacak.

Türkiye Ticaret Merkezi CEO’su Bahadir Öztanyel: “Ticaret merkezimizi modanın merkezüssüne konumlandırırken en önemli hedeflerimizden biri de yeni yeteneklere yatırım yapmak ve New York sahnesinin bir parçası olmaktır.”

Exit mobile version