Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Kurum İçi Sosyal Güvenlik Eğitimi

Kurum İçi Sosyal Güvenlik Eğitimi

— Eğitim Kadromuz: Eğitimlerimiz, konusunda uzman 3 Eğitimci tarafından eş zamanlı verilmektedir.

— Eğitime Katılacak Kişi Sayısı: Eğitime en fazla 10 kişi katılabilir.

— Eğitim Günleri: Eğitimlerimiz Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere iki gün üst üste yapılmaktadır.

— Eğitim Saatleri: Eğitimler her iki eğitim gününde de sabah 09:00’da başlamakta ve 18:00’de sona ermektedir. Saat 12:00-13:00 arasında 1 saat ara verilmekte ve toplamda 16 saat eğitim verilmektedir. Ayrıca her 45 dakikalık eğitim sonrasında 15 dakika ara verilmektedir.

— Eğitim Yeri: Kurumunuzun göstereceği (kurum bünyesinde olabilir) eğitime uygun herhangi bir salon

— Eğitim Ücreti: Görüşme Sonrası Verilmektedir.

— Sertifika: Katılımcılara Eğitim Sonunda “Katılım Sertifikası” Verilmektedir.

Eğitim İçeriği

1. Sosyal Güvenliğin Temel Kavramları ve Tarihçesi

Bu bölümde; öncelikle sosyal güvenliğin temel kavramları kısaca ele alınacaktır. Bu kapsamda özellikle sosyal güvenlik terimi ile sosyal tehlike terimleri işlenecek ve bu kavramlara ait sınıflamalara yer verilecektir. Akabinde sosyal güvenliğin dünyada doğuşu ele alınacaktır. Son olarak sosyal güvenliğin ülkemizde doğuşu ve evrimi süreci ele alınacaktır.

2. Türk Sosyal Güvenlik Sistemi ve Sigorta Kolları

Bu bölümde; ilk olarak Türk sosyal güvenlik sistemi ele alınacak; akabinde Türk sosyal güvenlik sistemince sigortalanan iş kazası sigortası, meslek hastalığı sigortası, hastalık sigortası, analık sigortası, malullük sigortası, yaşlılık sigortası, ölüm sigortası, işsizlik sigortası ve genel sağlık sigortası detaylıca anlatılacaktır.

3. Sosyal Güvenlik Hukukunda Sigortalılık Statüleri ve İşe Giriş Bildirgesi

Bu bölümde; 5510 sayılı Kanunda yer alan sigortalılık statüleri ele alınacak ve özellikle hizmet akdiyle çalışanlar için Kuruma verilecek olan işe giriş bildirgesi ile ikincil mevzuatta yer alan ve süresi dışında idari para cezası uygulanmaksızın Kuruma verilebilecek işe giriş bildirgeleri örnekleri ile ve detaylıca anlatılacaktır.

4. İşverenlerin Sosyal Güvenliği

Bu bölümde; 5510 sayılı Kanunda işverenlerin tabi olacakları sosyal güvenlik statüleri anlatılacak ve pratikte işverenlerin sosyal güvenliklerine ilişkin olarak karşılaşılabilecek problemler ele alınarak önerilerde bulunulacaktır.

5. Stajyer ve Çırakların Sosyal Güvenliği

Bu bölümde; aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler, meslek lisesi veya yüksek öğrenimleri sırasında staj yapanlar, 2547 sayılı Kanuna tabi çalışan öğrenciler ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından desteklenen projelerde görevli kursiyerlerin sigortalılığının anlatımı gerçekleştirilecektir.

6. Kısmi Süreli (Part-Time) Çalışanların Sosyal Güvenliği

Bu bölümde¸ part time çalışanların sigortalılığı, genel sağlık sigortalılığı, prim ödeme gün sayılarının hesaplanması ve otuz güne tamamlanması ve sigortalılık statülerindeki çakışmaları konuları ele alınacaktır.

7. İşyeri Tescili ve E-Sigorta Süreci

Bu bölümde; işyeri tescili, alt işveren tescili, nakil, devir ve kapanış işlemleri, E-Sigorta şifre alma işlemleri sade ve anlaşılır bir şekilde hem teorik hem de uygulamaya ait örneklerle anlatılacaktır.

8. Bordrolama 

Bu bölümde; ilk olarak Türk sosyal güvenlik sistemindeki prim oranları ele alınacak; akabinde sigorta primine esas kazançlar üzerinde durulacak, prime esas kazanca dahil edilmeyen kazançlar ile kısmen prime tabi kazançlar detaylı olarak ele alınacak ve tüm bu bilgilerden sonra bordrolama süreci detaylıca ve örnekli olarak anlatılacaktır. Eğitimin bu bölümü ile katılımcıların tamamının elle bordro hesaplayacak düzeye getirilmesi amaçlanmıştır.

9. Sosyal Güvenlik Prim Teşvikleri

Bu bölümde; Sosyal Güvenlik Kurumunca halen aktif olarak uygulanan teşvikler sade ve anlaşılır bir şekilde anlatılacaktır. Bu kapsamda teşviklerden faydalanmak için gerek sigortalılar açısından gerekse işyeri açısından bulunması gereken şartlar ile faydalanılacak teşvik tutarları hakkında bilgilendirme yapılacak ve somut örnekler verilecektir.

10. Sosyal Güvenlik Kurumunca Yapılan Tüm Denetimler

Bu bölümde; sosyal güvenlik mevzuatı çerçevesinde işverenlerin uyması gereken kurallar ve Kurum tarafından bu kurallara uyulup uyulmadığının denetimi sırasında karşılaşılabilecek bütün konuların anlatımı  (Şikayet incelemeleri, ek-iptal incelemeleri, fiili çalışma incelemeleri, fiili hizmet süresi zammı incelemeleri, inşaat başlama bitiş ve inşaat yapı sınıfı incelemeleri, idari para cezaları itiraz incelemeleri, iş kazası incelemeleri, işyeri kapsam tarihi incelemeleri, kontrollü işyeri incelemeleri, sahte işyeri incelemeleri, sahte sigortalı incelemeleri, meslek hastalığı incelemeleri, asgari işçilik incelemeleri vb.) yapılacaktır.

11. Sosyal Güvenlik Kurumunca Uygulanan İdari Para Cezaları

Bu bölümde; sosyal güvenlik mevzuatı çerçevesinde işverenlerin, Kanun gereği uyması gereken kuralların ihlal edilmesi durumunda Kurum tarafından uygulanacak yaptırımların detaylı anlatımı yapılacaktır.

Bilgi İçin: 0 312 229 49 11 – 232 46 43 / Dahili 105

Exit mobile version