Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Ekim 2017 Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi

Ekim 2017 Finansal Hizmetler Anketi

2017 yılı Ekim ayında FHGE, bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak 165,9 seviyesinde gerçekleşmiştir. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu FHGE’yi azalış yönünde etkilerken, son üç aydaki hizmetlere olan talep ve gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi FHGE’yi artış yönünde etkilemiştir.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla zayıfladığı görülmektedir. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmelerin ve gelecek üç aydaki hizmetlere olan talebe ilişkin artış yönlü beklentilerin güçlenerek devam ettiği gözlenmektedir.

Tamamı İçin Tıklayınız

Açıklamalar:

Finansal Hizmetler Anketi’nin amacı Türkiye’deki finansal kuruluş yöneticilerinin iş durumları ile ilgili olarak, yakın geçmişe ilişkin değerlendirmeleri ile geleceğe yönelik beklentilerinin izlenerek, finansal hizmetler sektöründeki eğilim ve gelişmeleri yansıtacak göstergelerin üretilmesidir.

Exit mobile version