Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Nüfusun Yüzde 59,7’si Kendilerine Ait Bir Konutta Oturmakta

Nüfusun Yüzde 59,7’si Kendilerine Ait Bir Konutta Oturmakta

Her on kişiden altısı kendisine ait bir konutta oturuyor

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2016 yılı sonuçlarına göre; kurumsal olmayan nüfusun %59,7’si kendilerine ait bir konutta, %24,4’ü kirada, %1,5’i ise lojmanda oturmaktadır.

Oturdukları konuta sahip olmadıkları halde (akraba evi vb.) kira ödemeyen nüfusun oranı ise %14,4’dür.

Hanelerin %49,1’i kat kaloriferi veya merkezi kalorifer sistemi ile ısınıyor

Hanelerin %46,6’sı oturduğu konutta ısıtma sistemi olarak soba (kömür, gaz, doğalgaz, elektrik vb.) kullanırken,     %37,6’sı kat kaloriferi, %11,5’i merkezi kalorifer sistemi, %4,2’si ise klima kullanmaktadır.

Hanelerin oturdukları konutta ısınma amacıyla en fazla kullandıkları yakıt türü %45,7 ile doğalgaz olurken, bunu %29,2 ile kömür, %15,2 ile odun, %7,2 ile elektrik ve %2,6 ile diğer yakıt türleri takip etti.

Nüfusun %42,2’sinin konutunda izolasyondan dolayı ısınamama problemi var

Araştırma sonuçlarına göre, 2016 yılında oturduğu konutun izolasyonundan dolayı ısınamama problemi yaşayanların oranı %42,2 iken sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçeveleri vb. problemler olan konutlarda yaşayanların oranı %38,1, odaların karanlık olması veya yeterli ışık alamaması problemi yaşayanların oranı ise %20,2 oldu.

Oturduğu çevrede; trafik veya endüstrinin neden olduğu hava kirliliği, çevre kirliliği veya diğer çevresel problemler yaşadığını belirtenlerin oranı %24,5 iken, suç veya şiddet olayları ile yoğun bir şekilde karşılaştığını belirtenlerin oranı %10,7 olarak gerçekleşti.

 

Exit mobile version