Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Girişimcimize 914 Milyon Lira Destek Sağladık

Girişimcimize 914 Milyon Lira Destek Sağladık

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Girişimcilik Zirvesi’nin açılışındaki konuşmasında girişimciliğin önemine işaret etti.

Bakan Özlü, Türkiye’nin girişimcinin desteklenmesi konusunda önemli mesafeler aldığının altını çizerek, bakanlık olarak KOSGEB ve TÜBİTAK aracılığıyla, hayata geçirilen projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

“Küçük veya büyük demeden, üretmek isteyen, iş kurmak isteyen, işini büyütmek isteyen birçok kişiye can suyu oluyoruz.” diyen Özlü, özellikle Ar-Ge’ye, inovasyona, tasarıma yatırım yapan, bu kavramlarla büyümek isteyen girişimcilerimize, kapıları ardına kadar açtıklarını anlattı.

TÜBİTAK ve KOSGEB’in, girişimci destek programları hakkında bilgi veren Özlü:

İki kuruluşumuzun genç girişimcilere sunduğu programlarda 10’a yakın destek programı var. Son 7 yılda, 81 ilimizde, yaklaşık 23 bin eğitim programı açtık. Bu programlarda 785 bin katılımcıya girişimcilik eğitimi verdik. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol kapsamında, girişimcilik dersi alan 225 bin gencimize, Yeni Girişimci Destek Programına başvuru hakkı tanıdık.” dedi.

 

Exit mobile version