Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2018-2022 Maliye Bakanlığı Stratejik Planı

2018-2022 Maliye Bakanlığı Stratejik Planı

Stratejik Amaç

Maliye Politikalarının Katılımcı ve Bütüncül Bir Yaklaşımla Belirlenmesine Öncülük Etmek ve Kaynakları 3E Temelli Yönetmek

Açıklama:

Maliye politikasının ekonomik büyüme ve kalkınma amacını sağlamaya yönelik bütüncül ve katılımcı bir anlayışla benimsenmesi, bu politikanın paydaşlarla birlikte tarafların sorun ve ihtiyaçlarının eksiksiz ve kapsamlı bir biçimde dikkate alınarak, bunlara etkin çözüm üretecek şekilde formüle edilmesini temin edecektir.

Maliye politikası oluşturulurken kullanılan araçların birbiriyle uyumlu olacak şekilde tasarlanması, uygulanması ve denetlenmesi, maliye politikasının etkinliğini artıracak ve sürdürülebilir dengelerin devamını sağlayacaktır. Kamu maliyesi alanında politika geliştirme kapasitesinin güçlendirilmesi de bu süreci destekleyecektir.

Ekonomik büyüme potansiyelini artıracak ve mali disiplini sürdürülebilir kılacak ekonomikliği, etkililiği ve etkinliği (3E) esas alan, kamunun öncelikle politikalarını, ihtiyaçlarını gözeten bir anlayışla kaynak tahsisinin yapılması, izlenmesi ve değerlendirilmesi hedeflerine ulaşmak için çalışmalara hız verilecektir.

Kamu maliyesinde uygulanmakta olan mali disiplin ve bu çerçevede elde edilen başarılar ekonomik istikrar ve büyümeye önemli katkı sağlamaktadır. Amaç, mali disiplinden taviz vermeden, ekonomide işletmeler için belirsizlikleri en aza indirecek; müteşebbisler için daha sağlıklı ve öngörülebilir, üretimi ve vergi gelirlerini artıracak bir ortam oluşturmaktır.

Tamamı İçin Tıklayınız

Exit mobile version