Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Eko-Etiket Logo Yarışması

Eko-Etiket Logo Yarışması

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından WYG Türkiye teknik desteği ile yürütülen “Türkiye’de Ulusal Çevre Etiket Sisteminin Kurulması” Projesi, “Ulusal Eko-etiket” logo yarışması, 22 Kasım 2017 tarihinde başlıyor.

Projenin hedefleri arasında, Ulusal Çevre Etiket Sistemi kapsamında AB Çevre Müktesebatını (EC 66/210 sayılı ve 25 Kasım 2009 tarihli Avrupa Parlementosu ve Konseyi Eko-etiket Tüzüğü) uygulamak, Türkiye’de çevre koşullarını iyileştirmek, Uluslararası Çevre Etiket Sisteminin oluşturulmasında Türkiye’yi desteklemek ve Kurumsal Kapasitesinin oluşturulmasını sağlamak yer alıyor.

Çevre Etiketi (Eko-etiket) nedir?

Avrupa Birliği’nin Eko-etiket (çevre etiketi) uygulaması, tüketicilerin daha yeşil ürün ve hizmetleri ayırt edebilmelerine yardımcı olmak amacıyla başlatılmış bir uygulamadır. AB Çevre etiketi (Ecolabel), gıda, içecek, ilaç ve tıbbi ürünler dışındaki alanlarda herhangi bir hizmet ya da ürün için verilebilmektedir. Bugün AB Eko-Etiketi çok geniş bir ürün ve hizmet yelpazesini kapsamakta olup, yeni gruplar sürekli olarak ilave edilmektedir.

Ürünün ham madde temininden geri kazanımına kadar her safhasını kapsayan sistem, temiz üretim, sürdürülebilir tüketim için bir araç ve çevreye daha duyarlı ürünler arasında seçim yapabilmek için tüketicilere ise aynı zamanda bir seçenek sağlayacak,

Exit mobile version