Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Genişbant İnternet Erişimi Arttı

Genişbant İnternet Erişimi Arttı

Genişbant İnternet erişim imkanına sahip hanelerin oranı 2017 yılı Nisan ayında %78,3 oldu. Son 5 yıllık eğilim dikkate alındığında genişbant bağlantı ile erişimde sürekli bir artış gözlendi. Genişbant İnternet erişim imkânına sahip hanelerin oranı bir önceki yıl %73,1’di.

Genişbant İnternet erişim imkanı olan hanelerin %40’ı sabit genişbant bağlantı (ADSL, kablolu İnternet, fiber vb.) ile %72,4’ü ise mobil genişbant bağlantı ile İnternete erişim sağladı.

Genişbant İnternet erişimine İstatistikî Bölge Birimleri Sınıflaması Düzey-1 açısından bakıldığında, en yüksek kullanım oranının %89,4 ile TR1 İstanbul Bölgesinde olduğu gözlenirken, TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi (Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) %67,2 ile erişimin en düşük olduğu Bölge oldu.

Genişbant bağlantıda Avrupa Birliği ortalamasının gerisinde kaldık

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi tarafından en son yayımlanan istatistiklere göre 2016 yılında genişbant İnternet erişim imkanına sahip hane oranında %97 ile Lüksemburg ilk sırada yer aldı. Bu ülkeyi %95 ile Hollanda takip etti. Türkiye, %73’lük oran ile Avrupa Birliği ortalamasının 10 puan gerisinde kaldı.

Genişbant bağlantı ile İnternet erişimi olan hanelerin oranı, 2016

Exit mobile version