Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

İhracatta İyimserlik Zirvede

İhracatta İyimserlik Zirvede

İhracatta iyimserlik son beş yılın zirvesinde

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “İhracatçı Eğilim Araştırması 2017 yılı 4. Çeyrek Gerçekleşme ve 2018 yılı 1. Çeyrek Beklenti” anketi sonuçlarına göre, firmaların dörtte üçü 2018 yılında ihracatlarının geçen yıla göre artacağını öngörüyor. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2013’ten bu yana yürütülen çalışmada ihracat artışı bekleyen firmaların oranı bu denli yüksek olmadı. Şubat ayında daha yüksek oranda bir artış gelebilir” dedi.

Anket sonuçlarına göre firmaların yüzde 63,3’ü 2017’de daha önce ihracat yapmadığı ülkelere ihracat yaparken, yarıdan fazlası birden fazla yeni pazara girdi.

İhracatçıların 2018 yılı 1. çeyrek büyüme tahmini yüzde 3,7, 2018 yılının tamamı için de yüzde 6,2 oldu. Firmaların üçte birinden fazlası 2018’de istihdam sayılarında artışa kesin gözüyle bakıyor. Otomotiv sektörü AB pazarında yakaladığı başarıyı Amerika kıtasına taşımayı planlarken, gıdaya dayalı sektörler de Asya ve Uzak Doğu’yu radarına aldı. İhracatçıların bu yılın ilk çeyreğinde Dolar kuru beklentisi 3,87, Euro kuru beklentisi de 4,73 oldu.

Exit mobile version