Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Haziran 2018 İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı

Haziran 2018 İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı

2018 yılı Haziran ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2607 işyerine “İktisadi Yönelim Anketi” formu gönderilmiş, 2101 katılımcıdan yanıt alınmıştır. Tüm katılımcıların yanıtları ağırlıklı olarak toplulaştırılmıştır.

2018 yılı Haziran ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,4 puan artarak yüzde 78,3 seviyesinde gerçekleşmiştir.

İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 78,1 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Mal Gruplarına Göre Kapasite Kullanım Oranı

2018 yılı Haziran ayında mal gruplarına göre kapasite kullanım oranları değerlendirildiğinde, gıda ve içecekler, dayanıksız tüketim malları ve dayanıklı tüketim mallarında artış görülürken, yatırım malları ile ara mallarda azalış gözlenmektedir

Açıklamalar:

İktisadi Yönelim İstatistikleri kapsamında derlenen İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı istatistikleri ile imalat sanayinde faaliyet gösteren işyerlerinin, mevcut fiziki kapasitelerine göre fiilen gerçekleşen kapasite kullanımlarının izlenmesi amaçlamaktadır.

Tamamı İçin Tıklayınız

Exit mobile version