Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Kısa Kısa 26 Eylül 2018

Kısa Kısa 26 Eylül 2018

3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların tedavilerini aksatmadan sürdürebilmeleri için hastalara, kullandıkları cihazın aylık yaklaşık ortalama tüketimini tespit ederek elektrik tüketim desteği veriyoruz. (SGK)

— 2018 yılı Ocak-Ağustos döneminde 121 bin 101 yükseköğretim mezunu iş sahibi oldu. (İŞKUR)

— http://www.guvensizurun.gov.tr adresine girerek sağlığınızı ve güvenliğinizi tehdit eden gıda ve gıda dışı ürünler hakkında detaylı bilgiye anında ulaşabilirsiniz. (T.C. Ticaret Bakanlığı)

GÜBİS Nedir?

Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS), ülkemizde piyasa gözetimi ve denetimi faaliyeti gerçekleştiren yetkili kuruluşlar tarafından güvensizliği tespit edilen ürünlerin ilan edildiği bir platformdur.

— Ürün Güvenliği Nedir?

Piyasaya arz edilecek her ürünün, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari güvenlik koşullarını sağlaması gerekmektedir.

Güvenli ürün, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçülerde risk taşıyan ve yukarıda bahsedilen temel gerekler bakımından azami ölçüde koruma sağlayan ürünü ifade eder.

Exit mobile version