Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2018 Türkiye Tasarım Haftası

2018 Türkiye Tasarım Haftası

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Design Week Turkey, katma değer yaratmada tasarımın önemine dikkat çekmeyi ve cari açığın azaltılmasında en önemli unsur olan ihracatın tasarımın katkısı ile artacağına dikkat çekmeyi hedefliyor. Tasarım ekosisteminin tüm oyuncularının bir araya geleceği bu etkinlikle yerli ve yabancı tasarımcılar, sanayiciler ile buluşabilecek ve tasarladıkları ürünleri sergileyebilecek.

16-18 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde ‘Tasarım Ekosistemi’ ana temasıyla gerçekleşecek Design Week Turkey 2018 (Türkiye Tasarım Haftası) için geri sayım başladı. 3 gün boyunca, 22 panel ve konferans, 50’den fazla konuşmacı, 19 sergi ve enstalasyon, 16 atölye çalışması, 100’ün üzerinde tasarımcı ve binlerce izleyicinin bir araya geleceği Design Week Turkey, bu yıl özellikle moda eksenli atölye ve panelleriyle de ilgi odağı olacak.

Bol ödüllü İngiliz tasarımcı Benjamin Hubert

Endüstriyel tasarımdan modaya, mimariden görsel iletişim tasarımına kadar birçok tasarım disiplini, geniş bir yelpazede ele alınacağı Design Week Turkey’de önemli bir isim daha ağırlanıyor: Deneyim odaklı tasarımlarında kullanıcı deneyimlerini yaşam tarzı haline getirerek tasarım öyküleri oluşturan ödüllü İngiliz tasarımcı Benjamin Hubert. EDIDA’da 2010 yılında Yılın Uluslararası Genç Tasarımcısı da dahil olmak üzere IF Ödülleri, A&W Mentorpreis gibi pek çok prestijli ödülün sahibi Hubert, insan davranışı odaklı çalışmalarında mühendislik, kullanıcı deneyimi, UI/UX tasarımı gibi farklı konuları, bütünsel tasarım yaklaşımı ile bir araya getiriyor. Hubert’in imzası, BMW, Nike, Pepsi, Samsung, Herman Miller gibi markaların tasarımlarında görülebiliyor.

Markaların arkasındaki güç: Oliviero Toscani

Pazarlama iletişimi tabanlı gerçekleştirdiği çalışmalar ve reklam kampanyaları ile Jesus Jeans, Fiorucci, Valentino, Chanel, Prenatal, Esprit, Benetton gibi firmalara markalaşma yolculuklarında büyük katkılarda  bulunan Oliviero Toscani, Design Week Turkey 2018’de yapacağı açılış konuşmasında deneyimlerini aktaracak. Halen United Colors of Benetton’da Art Direktör olarak görev yapan Oliviero Toscani, reklamlarında alışılagelmişin dışında bir umut farkındalık yaratabileceği toplumsal sorunları işliyor.

Dünya Starlarının Yeni Modası: Türk Tasarımı

Ana sahnede gerçekleştirecek ‘Dünya Starlarının Yeni Modası: Türk Tasarımı’ panelinin moderatörlüğünü ELLE Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Zeynep Üner üstlenecek. Türk kimliği ile özellikle moda alanında kendi isimlerinden marka yaratan, tarzlarıyla dünya starlarının ilgisini çeken tasarımcılar yerelden küresele uzanan hikâyelerini anlatacak. Rekabetçi moda sektöründe Türk kimliğiyle var olabilmek için nelerin gerektiğini ve yurt dışında başarıya ulaştıran temel faktörleri inceleneceği panelin konuşmacıları ise Moda Tasarımcıları Dilara Fındıkoğlu, Raisa ve Vanessa Sason olacak.

Tasarımın Işıldayan Yüzü: Mücevher

Ana sahnede yapılacak bir diğer moda eksenli panel ise ‘Tasarımın Işıldayan Yüzü: Mücevher’. Moderatörlüğünü Vogue Türkiye Mücevher Editörü Didem Dayıcıoğlu’nun üstleneceği panel mücevher sektörünün yıldız isimlerini sahnede buluşturacak. Melıs Goral Markası Kurucusu Melis Göral ve Alef Markası Kurucusu Yasemin Yüksek tasarımları ve vizyonları ile uluslararası arenada yer alma hikâyeleri paylaşılacak.

 

Moda ve 3B Baskı

Moda eksenli bir diğer panel ise ‘Moda ve 3B Baskı’. Design Talks kapsamında gerçekleştirilecek panelin konuşmacısı ise Mirimalist’in Kurucusu, Tasarımcı Miray Tok Çakır. Üç boyutlu baskı (3D Printing) teknolojisinin nasıl moda ile buluştuğu ve giyilebilir tasarımların nasıl oluştuğuna ilişkin değerlendirmelerde bulunacak olan ünlü tasarımcı, koleksiyonlarında öne çıkan geometrik 3B aksesuarlar kullanıyor. Sadeliği bozmadan tasarımlara boyut ve farklılık katan tasarımlar ile moda ve 3 boyutlu tasarımın bir araya geliş sürecini anlatacak.

 

Renk Uyumu 101 Atölyesi

Design Week Turkey kapsamında, kişisel ve mimari renk danışmanı Oya Komar’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek ‘Renk Uyumu 101 Atölyesi’nde renkleri tanımlamak, kusursuz renk kombinasyonları oluşturmak için, 3 boyutlu moodboard’lar ile sonuçlanacak rengarenk bir atölye çalışması da katılımcılarını bekliyor.

Tasarım Ekosistemi’nin tüm oyuncuları bir araya gelecek

Türkiye’de tasarım kültürü oluşturmak, Türkiye’nin tasarım gücünü dünyaya tanıtmak ve tasarımın ekonomideki rolünün önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Design Week Turkey 2018, Tasarım ekosisteminin tüm oyuncularının bir araya getirecek. 16-18 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte, endüstriyel tasarımdan modaya, mimariden görsel iletişim tasarımına kadar birçok tasarım disiplini, geniş bir yelpazede ele alınacak.

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri 7. kez sahiplerini bulacak

Öte yandan, Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu iş birliğiyle TURQUALITY® Programı dahilinde gerçekleştirilen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri bu yıl 7. kez sahiplerini bulacak. Türkiye’de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımı ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri,  Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar PEKCAN’ın katılımlarıyla sahiplerini bulacak.

 

Design Week Turkey (Türkiye Tasarım Haftası) Hakkında

Design Week Turkey, T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, Türkiye’de tasarım kültürü oluşturmak, Türkiye’nin tasarım gücünü dünyaya tanıtmak ve tasarımın ekonomideki rolünün önemine dikkat çekmek amacıyla bu amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Design Week Turkey 2018 (Türkiye Tasarım Haftası), 16-18 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Türkiye’yi ‘tasarım’da buluşturacak etkinliğin ana teması bu yıl; ‘Tasarım Ekosistemi’ olacak. 3 günde; 22 panel ve konferans, 50’den fazla konuşmacı, 19 sergi ve enstalasyon, 16 atölye çalışması, 100’ün üzerinde tasarımcı ve binlerce izleyiciyi bir araya getirecek. 16-18 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte, endüstriyel tasarımdan modaya, mimariden görsel iletişim tasarımına hatta teknolojiye kadar hemen her sektör, ‘tasarım’ paydasında buluşacak.

Kaynak: TİM

Exit mobile version