Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2018 Yılı 12 Aylık Kamu Alımları İstatistikleri

2018 Yılı 12 Aylık Kamu Alımları İstatistikleri

Kamu Alımları İzleme Raporu 2018

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü maddesi ve Kamu İhale Kurumu Teşkilatı ve Personelinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 21 inci maddesi uyarınca hazırlanan Kamu Alımları İzleme Raporunda, istisna ve doğrudan temin yoluyla yapılan alımlar dahil olmak üzere Kanun kapsamında gerçekleştirilen ihalelere ilişkin istatistiklerin kullanıcının hizmetine sunulması amaçlanmaktadır.

Kamu alımlarına ilişkin istatistikler, bu alımların ekonomik etkilerinin tespitinin yanında kamu alımlarına ilişkin politikaların oluşturulmasında da en önemli başvuru kaynaklarından birisi olmaktadır. Bu çerçevede, kamu alımları istatistiklerinin karar verici konumunda olanlar kadar araştırmacılar ve vatandaşlar açısından da önemli bir bilgi kaynağı olduğu tartışmasızdır.

Hazırlanan Kamu Alımları İzleme Raporu, 01.01.2018 ve 31.12.2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen kamu alımlarına ilişkin ihale sonuç, teyit, ilan, şikayet, Kurul karar ve yasaklama istatistiklerini kapsamaktadır. İhale istatistikleri, ihaleleri yapan idareler tarafından Kamu İhale Kurumuna Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden gönderilen verilerden hareketle düzenlenmektedir.

4734 sayılı Kanuna göre ihaleler; alım türlerine göre mal alımı, yapım işi, hizmet alımı ve danışmanlık hizmet alımı olarak sınıflandırılabilir.Ayrıca, Kanunda temel ihale usulleri olarak açık ihale usulü ve belli istekliler arasında ihale usulü belirtilmiş, bunun yanında bazı hallerde pazarlık usulü ile de ihale yapılabileceği öngörülmüştür. Raporun tamamında bu sınıflandırmalar esas alınarak tablolar oluşturulmuştur. Öte yandan, kamu alımlarının kurumsal bazda dağılımlarını ortaya koymak amacıyla, ihaleleri gerçekleştiren idarelerin bağlı olduğu en üst kuruma göre sınıflandırmalar da yapılmıştır.

Rapor;

1- Kamu alımları,

2- Teyit,

3- İhale ilanı,

4- Şikayet ve Kurul karar,

5- Yasaklama İstatistiklerini kapsamaktadır.

Rapor İçin Tıklayınız

Exit mobile version