Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

En Az Yüzde Yetmiş Engelli ve Süreğen Hastalığı Olan Çocuk İçin On Güne Kadar Ücretli İzin Uygulaması

En Az Yüzde Yetmiş Engelli ve Süreğen Hastalığı Olan Çocuk İçin On Güne Kadar Ücretli İzin Uygulaması

6645 Sayılı  İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 35. maddesi ile 4857 sayılı İş Kanunu’na “Mazeret İzni” eklenmiştir. Bu madde ile: “İşçilerin en az yüzde yetmiş oranında engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla, bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde on güne kadar ücretli izin verilir.” denilmiştir.

6645 Sayılı Kanun

MADDE 35 – 4857 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinin üçüncü fıkrasının (b) bendi ile 55 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi “Ek 2 nci maddede sayılan izin süreleri,” şeklinde değiştirilmiş, 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “ve 65 inci” ibaresi madde metninden çıkarılmış ve Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“Mazeret izni

EK MADDE 2 – İşçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde üç gün, eşinin doğum yapması hâlinde ise beş gün ücretli izin verilir.

İşçilerin en az yüzde yetmiş oranında engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla, bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde on güne kadar ücretli izin verilir.”

Süreğen Hastalık Nedir?

Tıbbi tedavi ve rehabilitasyona tabi tutulmasına rağmen rahatsızlığın, hastalığın, sakatlığın veya herhangi bir engelliliğin giderilememesi sonucunda rahatsızlığın süreklilik arz etmesidir. (Kronik Hastalıklar)

Exit mobile version