Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2018 Uluslararası Göç İstatistikleri

AÇIKLAMALAR

Uluslararası göç istatistikleri hesaplanırken, Birleşmiş Milletlerin “Uluslararası Göç İstatistikleri Tavsiyeler Dokümanı” ile Avrupa Birliği İstatistik Ofisi tarafından yayımlanan uluslararası göç istatistikleri metaverisinde yer alan tanım ve kavramlar dikkate alınmıştır.

Yıllık göç akış istatistikleri üretilirken, Türkiye’de ikamet eden T.C. vatandaşları ile yabancı uyruklu kişilerin kayıtlarının tutulduğu ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından güncellenen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile yurt dışındaki T.C. vatandaşlarına ilişkin veri tabanı esas alınmıştır.

Yabancı nüfusun belirlenmesinde, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden alınan ikamet izinleriyle birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulundan alınan çalışma izinleri kullanılmıştır.

Yabancı uyruklu nüfus kapsamında, Türkiye’de en az üç aylık ikamet/çalışma iznine, ikamet izin belgesine eşdeğer bir belgeye veya uluslararası koruma statüsüne sahip olanlar ile izinle T.C. vatandaşlığından çıkmış olup ülkemizde ikamet eden kişiler değerlendirilmiştir. Suriye’den gelip geçici koruma statüsü ile ülkemizde bulunan yabancılar bu çalışmaya dâhil değildir.

Kaynak: TÜİK

Exit mobile version