Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Kısa Kısa Twitter Notları

Kısa Kısa Twitter Notları

9 veya Altında İşçi Çalıştırıp Tehlikeli veya Çok Tehlikeli Sınıfta Faaliyet Gösteren İşverenler,

2020 yılında; tehlikeli sınıfta yer alıyorlarsa işçi başına günlük 1,37 TL, çok tehlikeli sınıfta yer alıyorlarsa işçi başına günlük 1,57 TL tutarında İSG desteği alacaklar.

Başvurular merkez adresinin bağlı bulunduğu SGM ye yapılacaktır. Başvuru için “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” deki açıklamaları okumanız faydalı olacaktır. (Eyüp Demirci, SGK Hizmet Sunumu Genel Müdür Yardımcısı)

Apartman Yöneticileri Acele Edin!

Kapıcının 2020/Ocak ayı primlerini kolay işverenlik uygulamasından bildirmek için son gün 31/1/2020. Bu tarihe kadar e-Bildirgeden Kolay İşverenliğe geçiş yapmazsanız Ocak ayı bildirimini MUHSGK dan yapıp bir de 69,70 TL damga vergisi ödersiniz. (Eyüp Demirci, SGK Hizmet Sunumu Genel Müdür Yardımcısı)

MTV’nin İndirimli Olarak Ödenmesi Mümkün müdür?

Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerlerine ait yıllık tahakkuk eden vergi tutarlarının Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından o yılın Ocak ayında ilan edilen kasko sigortası değerlerinin % 5’ini aşması halinde, o yıl için ödenecek motorlu taşıtlar vergisinin aynı yaş grubunda bulunan bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarında ödenmesi mümkündür. (GİB)

Aralık 2019 KDV Beyannamesi

Aralık 2019 dönemine ait Katma Değer Vergisi Beyannamenizi vermek ve verginizi ödemek için son gün 27 Ocak 2020 (GİB)

Yapılandırma Taksitleri

– 6736 Sayılı Yapılandırma Kanunu 18’inci (Son Taksit)

– 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu (16’ıncı Taksit)

– 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu (9’uncu Taksit)

ödemesi son günü 31 Ocak 2020 (GİB)

Enflasyon Raporu 2020-I Bilgilendirme Toplantısı

“Enflasyon Raporu 2020-I”, 30 Ocak 2020 Perşembe günü yayımlanacaktır. Rapor’un tanıtımı amacıyla söz konusu tarihte saat 10.30’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezinde bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Başkan Murat Uysal toplantıda bir sunum yapacaktır. (TCMB)

Exit mobile version