Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Bizim İçin Önemli Ancak Yeterli Değil – M. Bahadır ALTAŞ, YMM

Bizim İçin Önemli Ancak Yeterli Değil

Mustafa Bahadır ALTAŞ
Yeminli Mali Müşavir
mba@mbaymm.com
Yazar Hakkında

Geçtiğimiz cumartesi günü 16 Mayıs tarihinde cep telefonumuza gelen “Vergi mükellefleri ile idaremiz arasında önemli vazifeler gören siz değerli meslek mensubuna salgın surecinde göstermekte olduğunuz özverili çalışmalarınız nedeniyle teşekkür ederiz. Gelir İdaresi Başkanlığı” mesajı zor ve meşakkatli geçen bu covid-19 salgını sürecinde bir nebzede olsa bizlere moral oldu.

Evet, bizler 3568 sayılı kanunla kamu görevi hizmeti yapan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) ve Yeminli Mali Müşavirler (YMM) olarak yaptığımız işin ülkemiz için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Devlete, Topluma, Müşterilerine ve kendilerine karşı sorumluluklarının bilincindedirler.

Dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de mali müşavirlik mesleği kamu maliyesinin güçlenmesi için vergi gelirlerinin hesaplanıp beyan edilmesine katkı sunmanın yanı sıra, ticari işletmelerin gelişmesinde yol gösterici ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğinde ivme kazandırıcı bir görev üstlenmiştir. Önemli bir mesleği icra eden meslek mensupları olarak bizler, her geçen gün artan çalışma standartları ve şartları ile ücret, tahsilât gibi mesleki sorunlarımız olmasına rağmen, mesleki sorumluluğumuz gereği görevimizi her türlü zor şartlar altında yinede yerine getirmekteyiz. Covid-19 salgını sürecinde yaşanan gelişmeler bizlerin en zor şartlarda bile göstermiş olduğumuz özverinin ve yapılan çalışmalar karşılığında verilen emeğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu süreç bir kez daha gösterdi ki alınan ekonomik kararların uygulanmasında TÜRMOB Meslek mensuplarının emeği ve katkısı olmadan başarıya ulaşması çok zordur Çünkü Muhasebeciler TÜRMOB ile birlikte Türkiye’nin teknolojik dönüşümü en sağlıklı yaşayan meslek mensuplarıdır.

Ayrımcılık Değil, Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz.

Bugün için emeklerimizin maddi karşılığını almasak da manevi olarak karşılığını beklememiz en doğal hakkımızdır. Çünkü emek kutsaldır, emek sevgi ister.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından TÜRMOB üyesi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlerin her birine özel teşekkür mesajı gönderilmesini ayrıca bunu sosyal medya hesaplarında paylaşmasını önemli ve çok değerli bulmaktayım. Bu duyarlığından dolayı muhasebe mesleği camiasının bir üyesi olarak bende kurumsal olarak T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Dr. Berat Albayrak ve Gelir İdaresi Başkanı Sn. Bekir Bayrakdar ve tüm yetkili ve özellikle çalışanlarına teşekkür ederim. Ancak gönderilen mesajda “meslek mensubu” ifadesi yerine meslek unvanımızla birlikte TÜRMOB Başta olmak üzere tüm Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlere şeklinde olmayışını önemli bir eksik olarak gördüğümü özellikle belirtmek isterim.

Teşekkürlerin Sözde Kalmasını İstemiyoruz.

E-devlet projelerinde; meslek mensubunun yeri ve rolü konusunda bizler her türlü siyasi endişelerden uzak bir şekilde yine de geleceğe umutla bakıyoruz. Bu konudaki isteğimiz ve beklentimiz başta siyasi iktidar olmak üzere yetkililerin bu konudaki taleplerimize duyarsız kalmaması, sorunlarımızın çözümü için üst birliğimiz olan TÜRMOB’un taleplerini dikkate almasıdır.

Bu salgın sürecinde mesleğini icra ederken korana virüsten etkilenerek hayatını kaybeden Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlere Allah’tan rahmet, tedavisi devam eden tüm hesap emekçilerine acil şifalar dilerim.

Exit mobile version