Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Ar-Ge Proje Sahipleri Bu Desteği Mutlaka Kullanmalı! (TÜBİTAK-1501) – Burçin KAYA, SMMM

TÜBİTAK-1501 Desteği

GÜNCELLENDİ

Burçin KAYA
SMMM
Dokuz Eylül Üniversitesi Maliye A.B.D. Doktora Öğrencisi
burcin.kaya@lawines.com.tr

1995 yılından bugüne yürütülen 1501 – Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, firma düzeyinde katma değer yaratan kuruluşların Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarını teşvik etmek amacıyla uygulanan bir programdır. “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu  Teknoloji ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin Yönetmelik” ve “Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı Uygulama Esasları”na uygun olarak yürütülen programın amacı, sanayi kuruluşlarına Ar-Ge anlamında ilerleyecekleri süreçte, gelişmişlik derecelerini arttırabilmek adına, program kapsamındaki maliyetlerine %75’ e varan hibe destekleri sağlamaktır.

Bu program 2020 yılı Ocak ayından başlayarak belirlenmiş bütçe kapsamında yılda 2 defa yapılacak çağrılar ile yürütülmektedir. Programa sadece KOBİ ölçeğindeki kuruluşların başvuruları kabul edilmektedir. Ayrıca Kurum aldığı karar ile proje süresini 36 ay olarak belirlemiştir.

Yapılan başvurular ile birlikte sunulan projelerde aşağıdaki hususların varlığı aranmaktadır.

Yukarıda sayılan amaçlar kurul tarafından değerlendirmeye alınarak 100 üzerinden bir puanlama yapılır ve projenin minimum 60 puan alması yeterli olarak görülmektedir.

Yapılan proje çağrılarında da aşağıdaki alanlar ve alt dalları özellikle desteklenmektedir[1]. Hazırlayacağınız projelerinizin bu çerçevede olması, sizi bir adım daha öne taşıyacaktır.

Yılda iki kez açılan bu çağrının yatırımlarda gözardı edilmemesi, şirket büyümelerine ivme kazandıracaktır.

Çok çalışmak büyümeyi beraberinde getirir ancak ne kadar büyüneceğine fikirler karar verir.

Ekonomik kalkınma, Türkiye’nin hür, bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir. (Mustafa Kemal Atatürk)

[1] Ayrıntılı alan analizi için; https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/289/tubitak_cp2020_son.pdf .

Exit mobile version