Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

E-Devlet Kapısı Üzerinden Hizmet Sunumu

T.C.

CUMHURBAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER BAŞKANLIĞI

Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü

Sayı: E-66836956-010.07.01-39370

Tarih: 13.10.2020

Konu: E-Devlet Kapısı Üzerinden Hizmet Sunumu

DAĞITIM YERLERİNE

Kamu hizmetlerini en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz, güvenli ve düşük maliyetli bir şekilde elektronik ortamdan ulaştıran ve kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan e-Devlet Kapısı sayesinde vatandaşın ve diğer kullanıcıların kamu kurum ve kuruluşları nezdindeki iş ve işlemleri çok daha hızlı yürütülmeye başlamış ve bürokrasinin önüne geçilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşları arasında uygulama birliğini sağlamak ve tereddütleri gidermek amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan başvurularda ibraz edilen belgelere ilişkin olarak aşağıdaki hususların hatırlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- Güvenli kimlik doğrulama araçları kullanılarak e-Devlet Kapısı üzerinden alınan ve fiziki veya elektronik ortamda merciine ibraz edilen doğrulanabilir belgeler için başkaca herhangi bir kurum onayı, merciinden doğrudan alınmış aslı-fotokopisi vs. istenmeyecek, sistemde sunulan belgelerin doğruluğu esas kabul edilecek, ilgili merciinden doğrudan alınmış resmi belgelerle aynı hukuki değere göre işlem yapılacaktır.

2- Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının elektronik ortamda paylaşıma açtığı bilgi ve belgeler, başvuru sahibinden istenmeyecektir.

3- Kamu hizmetlerine elektronik ortamdan güvenli ve etkin bir şekilde erişimi sağlayan bu imkandan vatandaşın ve diğer kullanıcıların en iyi şekilde istifade edebilmesi amacıyla gerekli iş ve işlemler titizlikle yerine getirilecektir.

Bu çerçevede, e-Devlet hizmetlerinin etkinliğinin sağlanması ve hizmet sunumunun kolaylaştırılmasında, iyileştirilmesinde ve kullanımının artırılmasında kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri tarafından gereken önlemlerin ivedilikle alınmasını önemle arz ve rica ederim.

Metin KIRATLI

İdari İşler Başkanı

Exit mobile version