Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2021 Yılı Güz Dönemi Yatırım Eğilimi İstatistikleri

2021 Yılı Güz Dönemi Yatırım Eğilimi İstatistikleri

2021 YILI GÜZ DÖNEMİ YATIRIM EĞİLİMLERİNİN DEĞERLENDİRMESİ

Yatırım Planları

2021 yılı Güz dönemi Yatırım Anketi sonuçları, imalat sanayinde faaliyet gösteren 1747 işyerinin yanıtları toplulaştırılarak değerlendirilmiştir.

2021 yılı Güz döneminde, imalat sanayi genelinde 2021 yılı brüt yatırım harcamalarının bir önceki yıla göre artacağı öngörülmektedir.

İşyerleri büyüklük grupları [BG](*) itibarıyla değerlendirildiğinde de, tüm büyüklük gruplarında 2021 yılı yatırım harcamalarında artış beklendiği gözlenmektedir.

2021 yılı Güz dönemi anket sonuçlarına göre, imalat sanayi genelinde 2022 yılı yatırım harcamalarının bir önceki yıla göre artacağı öngörülmektedir.

2022 yılında yapılması öngörülen yatırımların bir önceki yıla göre değişimi işyerlerinin büyüklük grupları itibarıyla değerlendirildiğinde, tüm büyüklük gruplarında artış öngörüldüğü, en yüksek artışın [BG4] büyüklük grubundaki işyerlerinde beklendiği gözlenmektedir.

Tamamı İçin Tıklayınız

Açıklamalar:

Yatırım Eğilimi İstatistikleri ile imalat sanayinde faaliyet gösteren işyerlerinin üst düzey yöneticilerinin, mevcut yatırım eğilimleri ve yakın geleceğe yönelik yatırım planları ile yatırımların yapısı ve yatırım kararlarında etkili olan faktörlerle ilgili değerlendirmelerinin izlenmesi amaçlanmaktadır.

Kaynak: TCMB

Exit mobile version