Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Güncellenmiş Bir Fıkra

Güncellenmiş Bir Fıkra

Nerede olduğu bilinmeyen bir ülkede Reis-i Cumhur ile Maliye Nazırı bir araya gelip ülkenin ekonomik durumu hakkında görüş alışverişinde bulunur. Ekonominin iyi gitmediğine ve vergilerin artırılmasına karar verilir. Birçok ürüne yüzde 36,20 oranında zam yapılmaya başlanır. Gerçi ülkenin başka bir kurumu fiyat artışlarının yüzde 20 civarında olduğunu ilan etmiş olsa da önemli olmadığını düşünürler.

Gel zaman git zaman aradan bir süre geçer Reis-i Cumhur, Maliye Nazırı’nı çağırır ve cumhurun ne durumda olduğunu sorar. Nazır, efendim cumhur zamlardan yakınıyor, sızlanıyor, fiyatların başını alıp gittiğinden dem vuruyor, şikayette bulunuyorlar demiş. Reis-i Cumhur, Nazır’a yeni vergiler ihdas edelim. Ülkenin paraya ihtiyacı var zamlara devam demiş.

Belli bir süre sonra Reis-i Cumhur, Maliye Nazırı’nı tekrar çağırır ve cumhurun ne durumda olduğunu sorar. Nazır, efendim cumhur aynı bildiğiniz gibi zamlardan yakınıyor, sızlanıyor, fiyatların başını alıp gittiğinden dem vuruyor, şikayette bulunuyorlar demiş. Reis-i Cumhur, Nazır’a yeni vergiler ihdas edelim. Zamlara devam demiş.

Aradan belli bir süre daha geçmiş Reis-i Cumhur, Maliye Nazırı’nı tekrar çağırmış ve cumhurun ne durumda olduğunu sormuş. Nazır, efendim cumhur artık yakınmıyor, sızlanmıyor, gülüyor, oynuyor, birbirleriyle şakalaşıyor demiş. Reis-i Cumhur, Nazır’a tamam artık zamları durduralım demiş.

Kıssadan Hisse, Bir an önce önlem alınması gerekiyor.

Şaban ABACI/Yönetici

www.alomaliye.com

Exit mobile version