Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Şubat 2022 Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi

Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı (i)

Şubat 2022

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı arttı.

Ocak – Şubat Dönemi Gelişmeleri:

Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2022 yılı Ocak-Şubat döneminde 189 bin kişi oldu. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde 239 bin kişi oldu.

* Bireysel kredi ve bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişiler bir kez sayılarak hesaplanmıştır.

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı Ocak-Şubat 2022 döneminde 367 bin kişi oldu.

Söz konusu artışta kredi kartlarına ilişkin yapılan düzenlemelerin de etkili olduğu düşünülmektedir.

Şubat 2022 İtibariyle Negatif Nitelikli Bireysel Kredi Bakiyesi:

Öte yandan, Risk Merkezi verilerine göre, Şubat 2022 ayı itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıla göre yüzde 55 artış ile 29,5 milyar TL olurken, tasfiye olunacak alacakların bireysel kredilere oranı 0,6 puan artış ile yüzde 2,8 oldu.

(i) Bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısını vermektedir. Yasal takipten çıkan kişi sayısı ile netleştirme yapılmamış olup; ilgili yılın veri dönemine ait akım istatistiktir. Bireysel takipteki kişi borç miktarı rakamlarının rapora eklenmesi çalışmaları sürdürülmektedir.

Exit mobile version