Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

TLREF’e Geçiş Takvimi Hakkında Kamuoyu Duyurusu

TLREF’e Geçiş Takvimi Hakkında Kamuoyu Duyurusu

Gösterge faiz oranı reformu kapsamında TLREF Ulusal Çalışma Komitesi tarafından uluslararası kuruluşlar ile eşgüdüm içerisinde sürdürülen IBOR geçiş süreci ve Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı (TLREF) çalışmaları tamamlanmıştır.

Bu kapsamda, Türk Lirası Bankalararası Satış Oranı’nın (TRLIBOR) sonlandırılmasına ve Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı’na (TLREF) geçiş sürecinde uygulanacak takvim aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

TRLIBOR için son yayınlanma tarihi* 30 Haziran 2022
TRLIBOR/TLREF geçiş spread oranı ilanı** 1 Temmuz 2022
Yaşayan TRLIBOR’a endeksli işlemlerin TLREF’e geçişi 1 Temmuz 2022

TLREF Ulusal Çalışma Komitesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında güncel detaylı bilgi ve sunumlara https://www.tbb.org.tr/tlref adresinden ulaşılabilmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Saygılarımızla,

Türkiye Bankalar Birliği

* TRLIBOR Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’nun 16/04/2002 tarihli kararı doğrultusunda ilan edilmeye başlanmıştır.

**1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla, TRLIBOR’un yayınlanması durdurulacaktır. Yaşayan sözleşmelerdeki TRLIBOR endeksleri, TLREF ile değiştirilecektir. Bu değişim yapılırken “TRLIBOR=TLREF+Basis” formuluyle ifade edilebilir. Bu basis ayarının (basis adjusment’ının) sayısallaştırılması, Birliğimiz koordinasyonunda kurulan, Ulusal Çalışma Komitesi nezdinde yapılan analizler sonucunda hesaplanmıştır. Hesaplanan bu basis adjustment’ı tavsiye ve gösterge niteliğinde olup, nihai belirleme 1 Temmuz 2022 itibarıyla yaşamakta olan sözleşmelerin tarafları arasında gerçekleştirilecektir.

 

Exit mobile version