Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Bankacılıkta Engelleri Kaldırmak Çalıştayı

Bankacılıkta Engelleri Kaldırmak Çalıştayı

Türkiye Bankalar Birliği tarafından Bankacılıkta Engelleri Kaldırmak: Farkındalık, Eğitim ve İstihdama Yönelik Beklenti ve Çözümler Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayın “Engelilik nedir, Felsefesi ve Bankacılık Sektörü Açısından Önemi” başlıklı birinci oturumunu İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Çayır yönetti. Oturuma Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Itır Erhart, Microfosoft Erişilebilirlik Ekibi Proje Yöneticisi ve Parıltı Derneği Başkan Yardımcısı Duygu Kayaman, Toplumsal Haklar ve Araştırma Derneğinden Süleyman Akbulut ve Hakan Özgül katkı verdi. Katılımcılarla engelliliğin ele alınışı, kavramı ve yaklaşımlar konusunda değerlendirmelerini paylaştılar.

İkinci oturumda ise Vakıfbank Dijital Bankacılık ve Dağıtım Kanalları Başkanı Cihan Sarı, Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Yöneticisi Ebru Tanrıkulu ve Alternatif Bank Kurumsal İletişim Bölümü Müdürü Levent Ulusoy; bankalardaki mevcut durum, engelli müşteri ve çalışanlara yönelik örnek uygulamalar hakkında bilgi aktardı.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Itır Erhart’ın yaptığı “Bankalarda engelli müşteri ve çalışanlara yönelik ne tür uygulamalara ihtiyaç var?” başlıklı son oturumda katılımcı bankacı ve kurum temsilcileri fikir alışverişinde bulundu.

Kaynak: Türkiye Bankalar Birliği

Exit mobile version