Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2021 Kamu İşletmeleri Raporu

2021 Kamu İşletmeleri Raporu

Enerji, maden, tarım, sanayi, ulaştırma, haberleşme ve bankacılık sektörlerindeki kamu sermayeli işletmelerin pay sahibi olan Bakanlığımız, 2006 yılından bu yana her yıl düzenli şekilde yayımlanan Kamu İşletmeleri Raporu ile bu işletmelerin faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmektedir. Böylelikle, kamu sermayeli işletmelerde kurumsal yönetim ilkelerinin en iyi şekilde uygulanması, hesap verebilirliğin ve şeffaflığın artırılması sağlanmaktadır.

Bu kapsamda, bu yıl on akıncısını hazırladığımız 2021 Kamu İşletmeleri Raporu’nda, Bakanlığımızın Hazine adına pay sahipliği görevini üstlendiği kamu işletmeleri ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı portföyünde yer alan kamu şirketlerinin mali durumları, personel bilgileri, yönetim kadroları, performansları ve sektördeki konumları hakkında ayrıntılı bilgiler derlenmiş; bu işletmelere yönelik karşılaştırmalı analizlere yer verilmiştir.

Ayrıca, uluslararası tanım ve standartlara uyum sağlanmasını teminen, pay sahipliği fonksiyonu diğer kurum ve kuruluşlarca icra edilen özel statülü kuruluşlar ve mahalli idare işletmeleri gibi diğer kamu işletmelerinin bilgileri de paydaşlarımızın istifadesine sunulmuştur.

Bu çerçevede, 2021 Kamu İşletmeleri Raporu’nun ulusal ve uluslararası tüm paydaşlarımız için faydalı olmasını temenni eder, Raporun hazırlanmasında emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Dr. Nureddin NEBATİ

Hazine ve Maliye Bakanı

Tamamı İçin Tıklayınız – T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Link

Kaynak: T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı

Exit mobile version