Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi Kuruldu

Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi Kuruldu

Türkiye Bankalar Birliği’nin de üyeleri arasında yer aldığı Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi İşbirliği Anlaşması’nın imza töreni İstanbul’da gerçekleşti. İmza törenine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik ve Türk Devletleri Teşkilatı Üye ülkelerdeki banka birliklerinin başkanları katıldı.

Anlaşmanın ardından, ilk toplantısını yapan Konseyin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Başkan Vekilliği’ne ise Azerbaycan Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Zakir Nuriyev seçildi. Konsey üyelerine teşekkür eden Başkan Çakar, üye ülkelerle işbirliklerinin daha da geliştirilmesi konusunda her türlü çabayı göstereceklerini belirtti. Bir sonraki toplantının Azerbaycan veya Özbekistan’da yapılmasına, muhabir ilişkilerinin geliştirilmesi, teknoloji ve ödemeler sistemleri konularında çalışmaların detaylandırılmasına karar verildi.

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar’ın yapmış olduğu konuşma metni için linke tıklayınız – Türkiye Bankalar Birliği’ne Link

Düzenlenen törene ilişkin hazırlanan basın bülteni için linke tıklayınız  – Türkiye Bankalar Birliği’ne Link

Kaynak: Türkiye Bankalar Birliği

Exit mobile version