Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Çalışma Hayatı İstatistikleri 2021 Yayımlandı

Çalışma Hayatı İstatistikleri 2021 Yayımlandı

ÖNSÖZ

Günümüzde teknoloji alanında gerçekleşen hızlı gelişmeler ile yeni bilgi kaynakları ortaya çıkmış, veri üretimi ivme kazanmıştır. Bilgi teknolojilerinde meydana gelen bu gelişmeler içinde bulunduğumuz çağın bilgiye dayalı ihtiyaçlarını yeniden şekillendirmektedir.

Küresel dünyada doğru bilgilerin işlenmesi ve kullanılması ülkelerin sosyo-ekonomik bağlamda kalkınmasının kaçınılmaz bir parçası haline gelmiştir. Bunu ayak uydurmak ülkelerin ayakta durmasının temelini oluşturmaktadır.

Bilginin giderek daha da çok değer kazandığı çağımızda hızlı ve etkin bir biçimde gerçekleşen teknolojik gelişmeler çalışma hayatını ve endüstri ilişkilerini doğrudan etkilemektedir. Bilgi teknolojilerinin katkısıyla artık daha verimli ve kaliteli çalışma ilişkileri kurulabilmektedir.

Çalışma Hayatı İstatistikleri kitabı, çalışma hayatıyla ilgili ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak raporlanan geniş istatistiki bilgileri içermektedir. Çalışma Hayatı İstatistikleri kitabıyla topluma bilginin doğru ve hızlı bir biçimde aktarılması hedeflenmektedir.

Bu nedenle kitabımız istekler ve güncel gelişmeler doğrultusunda her yıl geliştirilmektedir.

Geniş kullanıcı kitlesi tarafından kullanılması hedeflenen Çalışma Hayatı İstatistikleri kitabına, Bakanlığımız resmi internet sayfası (https://www.csgb.gov.tr/istatistikler/calisma-hayati-istatistikleri/resmi-istatistik-programi/calisma-hayati-istatistikleri-kitabi/) internet adresi üzerinden ulaşılabilmektedir.

Bakanlık Çalışma Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve Bakanlık birimlerimizin verilerinden oluşan Çalışma Hayatı İstatistikleri kitabının hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Vedat Bilgin
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Tamamı İçin Tıklayınız – ÇSGB’ye Link

Exit mobile version