Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Finansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi’ne İlişkin Değişiklikler

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan:

KURUL KARARI

Karar No: 75935942-050.01.04 – [01/13754]

Karar Tarihi: 20/12/2022

Konu: Finansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi’ne İlişkin Değişikliklerin Yayımlanması

660 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 9’uncu maddesi uyarınca 07/06/2019 tarih  ve 30794 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve Finansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi’ni yürürlüğe koyan 2019/1 sayılı Türkiye Muhasebe Standartlarının Uygulanmasına Yönelik İlke Kararının “E. Finansal Tablolarda Asgari Olarak Yer Alması Gereken Diğer Kalemler” ana başlığı altında “I. Finansal Durum Tablosu” başlığı altında yer alan “Elektronik Para Kuruluşları ve Ödeme Kuruluşlarına İlişkin Özel Hususlar” alt başlığındaki 8’inci ve 9’uncu paragrafların aşağıdaki şekilde değiştirilmesine karar verilmiştir.

E. Finansal Tablolarda Asgari Olarak Yer Alması Gereken Diğer Kalemler

I. Finansal Durum Tablosu

Elektronik Para Kuruluşları ve Ödeme Kuruluşlarına İlişkin Özel Hususlar

8. Bir ödeme işleminin gerçekleştirilmesi için elektronik para kuruluşları ve ödeme kuruluşları tarafından, ödeme hizmeti kullanıcısından alınan ancak henüz alıcıya ya da alıcının ödeme hizmeti sağlayıcısına ödenmemiş fonların korunması amacıyla bir banka nezdinde ödeme fonları koruma hesabına aktarılan fonlar, dönen varlıklar içinde “Nakit ve Nakit Benzerleri” kaleminden sonra gelmek üzere “Ödeme Fonları Koruma Hesabı” kaleminde ayrı olarak gösterilir.

9. Bir ödeme işleminin gerçekleştirilmesi için elektronik para kuruluşları ve ödeme kuruluşları tarafından ödeme hizmeti kullanıcısından alınan ancak henüz alıcıya ya da alıcının ödeme hizmeti sağlayıcısına ödenmemiş fonlardan doğan yükümlülükler kısa vadeli yükümlülükler içinde “Diğer Finansal Yükümlülükler” kaleminden sonra gelmek üzere “Ödeme Hesabı Yükümlülükleri” kaleminde ayrı olarak gösterilir.

 

Exit mobile version