Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Emeklilik Yatırım Fonlarının Alım ve Satımı Hakkında Duyuru

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:

08/02/2023

BORSA İSTANBUL’UN PAY PİYASASI İŞLEMLERİNİN DURDURULMASINA BAĞLI OLARAK EMEKLİLİK YATIRIM FONLARININ ALIM VE SATIMI HAKKINDA SEKTÖR DUYURUSU (2023/2)

Bilindiği üzere, 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan deprem felaketleri neticesinde ortaya çıkan olağanüstü gelişmelere bağlı olarak 08.02.2023 tarihinde Borsa İstanbul pay piyasası ile vadeli işlem ve opsiyon piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemler durdurulmuştur.

Bu kapsamda, sistemden ayrılma, cayma, emeklilik, aktarım, fon dağılım değişikliği vb. işlemler esnasında hisse senedi içeren emeklilik yatırım fonlarının alım veya satımı noktasında fiili imkansızlık durumu meydana gelmiş bulunmaktadır.

Bu çerçevede, Sermaye Piyasası Kurulunca pay piyasasının kapalı olmasına ilişkin alınan Kararlar da dikkate alınmak suretiyle, 08.02.2023 tarihinden başlayarak Pay Piyasası yeniden açılıncaya kadar katılımcılardan gelen taleplerin karşılanması ve fona ilişkin diğer işlemler noktasında, ilgili plan esasları çerçevesinde, Fon Kurullarının alacağı kararlar doğrultusunda gerekli işlemlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Kaynak: SEDDK

Exit mobile version