Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Uzaktan ve Diğer Kanallardan Müşteri Edinimi – Ocak 2023

Uzaktan ve Diğer Kanallardan Müşteri Edinimi 1

Ocak 2023

Mayıs 2021 döneminden itibaren aylık dönemlerde toplanan raporda yer alan tanımlar, bu hizmeti veren bankalar ile birlikte yapılan toplantılar neticesinde ve “Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik” çerçevesinde gözden geçirilmiş, yapılan değişikliklerin Ocak 2023 itibarıyla uygulanmasına karar verilmiştir. Önceki dönemlerle karşılaştırma yapılamaması nedeniyle aşağıda sadece Ocak 2023 dönemine ait müşteri sayılarına ilişkin istatistiki bilgi verilmiştir. Ocak 2023 dönemi itibarıyla bu hizmeti veren banka sayısı 17’dir.

*: Yapılan değişiklikler nedeniyle, önceki dönemlerle karşılaştırma yapılamamış ve Ocak 2023 ayı müşteri sayılarına ilişkin istatistiki bilgi verilmiştir. İlerleyen dönemlerde karşılaştırmalı bilgi sunulmasına devam edilecektir.

Ocak 2023 itibarıyla uzaktan başvuru sayısı yaklaşık 1 milyon 94 bin olmuştur. Müşteri temsilcisi ile sonuçlandırılan uzaktan müşteri edinimi 376 bindir.

Ocak 2023 dönemi itibarıyla toplu edinim, online başvuru ve şube kanallarından edinilen müşteri sayısı yaklaşık 848 bin olmuştur.

Diğer Kanallardan Müşteri Edinimi (Bin Kişi)

(Bin)

Ocak 2023
Toplu Edinim – Sonuçlandırılan Müşteri Sayısı 117
Online Başvuru – Kurye ile Sonuçlandırılan Müşteri Sayısı 96
Şubeden – Sonuçlandırılan Müşteri Sayısı 635
Toplam 848

1 Veriler mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarını kapsamaktadır. Verilere ilişkin tanımlar hakkında excel tablosundan bilgi edinilebilmektedir.

Kaynak: Türkiye Bankalar Birliği

Exit mobile version