Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Tahsilat Genel Tebliği (Seri: B Sıra No: 17)

Tahsilat Genel Tebliği (Seri: B Sıra No: 17)

25 Şubat 2023 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 32115

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

[vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”vista_blue”]

ÖZET: 6183 sayılı AATUHK’ya göre amme alacağının vadesinde ödenmesi, haciz uygulanması veya haczedilen malın paraya çevrilmesi hallerinin, amme borçlusunu çok zor duruma düşüreceğinin anlaşıldığı durumlarda, Kanunun ve alacaklı amme idarelerinin öngördüğü şartlarla, amme alacağı 36 ayı geçmemek üzere tecil edilerek taksite bağlanabilmektedir.

Tecil koşullarına ilişkin düzenlemeler kapsamında, tecil talebi kabul edilen borçlu için tecil edilen borç tutarının %10’u ödenmedikçe ilgili tahsil dairesine borcu bulunmadığını gösteren yazı verilmemektedir. TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 17) ile yapılan düzenlemeyle 25 Şubat 2023 tarihinden itibaren 31/7/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) yapılacak talepler için “tecil edilen borç tutarının %10’u ödenmedikçe ilgili tahsil dairesine borcu bulunmadığını gösteren yazının verilmemesi” şartı aranılmayacaktır. (TÜRMOB)

[/vc_message][vc_column_text]

MADDE 1- (1) 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesinin Hazine ve Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye istinaden 31/7/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) yapılacak “borcun bulunmadığını gösterir belge talepleri” için 30/6/2007 tarihli ve 26568 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1’in Birinci Kısım Dördüncü Bölümünün “I. Tecil” alt başlıklı bölümünün (9) numaralı bölümünün (e) bölümünde düzenlenmiş olan “tecil edilen borç tutarının %10’u ödenmedikçe ilgili tahsil dairesine borcu bulunmadığını gösteren yazının verilmemesi” şartının aranılmaması uygun görülmüştür.

MADDE 2- (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- (1) Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

 

Exit mobile version