Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Faaliyet Raporu 1 Ekim 2022 – 31 Aralık 2022

Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti

Faaliyet Raporu – 1 Ekim 2022 – 31 Aralık 2022

1. Başvuru Sayısı

Bireysel müşterilerden, 2022 yılının dördüncü çeyrek döneminde 11.535 başvuru alınmıştır. Başvuru sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 oranında artmıştır.
Başvuruların yüzde 60’ı banka kartları ve kredi kartları hakkındaki işlemlerle ilgilidir. Tüketici kredileri hakkındaki başvuruların oranı yüzde 13, Sigorta işlemleri hakkındaki başvuruların oranı yüzde 12, bu konular dışında kalan diğer bankacılık ürün ve hizmetleriyle ilgili konuların oranı ise yüzde 15’tir.

2. Başvuru Konuları

Ücret ve komisyonlara ilişkin başvurular toplam başvuruların yüzde 61’ini oluşturmaktadır. Bu oranı yüzde 14 ile dolandırıcılık ve harcamalara ilişkin başvurular izlemektedir. Üçüncü sırada yüzde 11 ile bankaların çeşitli operasyonel uygulamalarına ilişkin başvurular yer almaktadır. Kampanya uygulamaları, kredi talepleri, hesaplara uygulanan blokeler gibi diğer konularla ilgili başvuruların payı yüzde ise toplam 14’tür.

3. Heyet Gündemine Alınma Oranları

Başvuruların yüzde 53’ü bilgi ve/veya belge eksikliği ya da Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Tebliği’nin ilgili hükümleri gereğince Heyet gündemine alınamamıştır. Heyet gündemine alınan başvuruların oranı ise yüzde 47 olmuştur.

Kaynak: Türkiye Bankalar Birliği

Exit mobile version