Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

AFAD Tarafından Afetzedelere Yapılacak 10 Bin TL Destek Yardımı Ödemelerindeki Engeller Kaldırılmalıdır – Mahmut ESEN, E. Mülkiye Başmüfettişi

AFAD Tarafından Afetzedelere Yapılacak 10 Bin TL Destek Yardımı

Mahmut ESEN
E. Mülkiye Başmüfettişi
mahmutesen@gmail.com

1-AFAD tarafından yapılmış 20.03.2023 günlü duyuruda: Yerleşim yerlerini değiştirmiş afetzedelerin hane başına 10 bin TL destek yardımdan yararlanabilmeleri için hasarlı konutta oturduklarını kanıtlayan (elektrik/su/doğalgaz/sabit internet faturaları kira kontratı vb.) belgelerle halen bulundukları ilin İL AFAD Md. başvurmaları, bu tür belgeleri temin edemeyenlerin, fiilen bölgede ikamet ettiklerine ilişkin belgelerini muhtarlıklardan veya polis/jandarmadan almaları istenmiştir.

(https://www.afad.gov.tr/hane-basi-destek-odemesi-hk-basin-duyurusu)

2- e- devlet bir yana, kaymakamlıklar aracılığıyla bile başvuruların kabul edilmediği, katlanacakları zorluklar düşünülmeden afetzedelerin belgeleriyle birlikte yeni yerleşim yerlerindeki İl AFAD Md. doğrudan başvurmaları istendiği, istenen bazı bilgi/belgelerin kamu idarelerinin elinin altında (bir tık mesafesinde) olduğu, kolaylıkla erişebileceği gerçeğinin göz ardı edildiği görülmektedir.

3- İletişim çağında bulunduğumuz gerçeğinden hareketle; 1,5 milyon hak sahibinin asgari 1/3 üçünü ilgilendiren ve onlar için can suyu niteliğinde olan yardıma erişme konusundaki engeller hızla kaldırılmalıdır.

Bu amaçla başvuruların e devlet üzerinden de yapılabilmesi başta olmak üzere, Ankara Büyükşehir Belediyesi uygulamasında olduğu gibi başvuruda bulunacak afetzedelere her türlü destek/kolaylık sağlanmalıdır.

 

Exit mobile version