Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2023 Yeni Asgari Ücret Açıklandı

Yeni asgari ücretin bayram öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı.  2023 Temmuz ayı itibariyle Brüt 13.414,50 TL, Net 11.402,32 TL olarak belirlendi. Böylece bu yıl %34 oranında artış yapıldı. 400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteği 500 TL olarak güncellendi.

2023 Yeni Asgari Ücretin İşverene Maliyeti İçin Tıklayınız

2023 yılında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun gerçekleştirdiği çalışmaların ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak asgari ücretin 11.402,32 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Bu, yüzde 34’lük bir artış anlamına geliyor.

Bakan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde vergi muafiyeti, Beyaz Bayrak uygulaması, istihdama yönelik teşvikler ve deprem felaketi sonrası sağlanan destekler gibi çeşitli çalışmaların yapıldığına dikkat çekti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal diyaloğa olan inancı ve işçi ile işveren ayrımı yapmadan ortak akıl ve anlayış içinde devletin ve milletin yanında olduğunu hissettirdiğini vurguladı. Bakan Işıkhan, sendikaların ve mesai arkadaşlarının görüş ve tavsiyeleriyle katkıda bulunduğu komisyon çalışmaları için teşekkürlerini iletti.

Asgari ücret konusunun, Bakanlık görevini devraldıktan sonra ilk olarak ele alındığını belirten Işıkhan, bu sonucun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşları enflasyona ezdirmeme kararlılığının bir yansıması olduğunu ve emekçilerin yanı sıra tüm sektörleri doğrudan veya dolaylı olarak etkileyeceğini ifade etti. Ayrıca, asgari ücretin işçileri memnun edecek, istihdamı koruyacak ve üretimin sürekliliğini sağlayacak düzeyde belirlenmeye gayret ettiklerini sözlerine ekledi.

Exit mobile version