Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Dijital Vergi Dairesine Giriş ve Güvenli Çıkış Uygulaması

Dijital Vergi Dairesine Giriş ve Güvenli Çıkış Uygulaması

Dijital Vergi Dairesinin 7/10/2023 tarihinde hizmete açılması ile İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr), İnternet Vergi Dairesi (intvrg.gib.gov.tr) ve e-Beyanname Sistemi (ebeyanname.gib.gov.tr) erişim sayfaları kapatılarak, elektronik uygulamalara dijital.gib.gov.tr adresinden üzerinden giriş yapılması imkânı sağlanmıştır.

Dijital Vergi Dairesi üzerinden Başkanlığımızın diğer elektronik uygulamalarına, tekrar giriş yapmadan, anasayfada yer alan “Geçiş Yapılabilecek Uygulamalar” başlığı altında yer alan simgelere tıklanarak erişilebilinmektedir.

Bu kapsamda uygulama oturumlarının tek bir merkezden yönetilmesi amacıyla Dijital Vergi Dairesi üzerinden geçiş yapılan uygulamalarda yer alan “Güvenli Çıkış” butonları ekranlardan kaldırılmıştır.

Dijital Vergi Dairesi üzerinden geçiş yapılan uygulamalar için kullanılan internet tarayıcı sekmelerinin veya internet tarayıcısının tamamen kapatılmasıyla birlikte geçiş yapılan uygulamadaki kullanıcı oturumları otomatik olarak sonlandırılmaktadır.

Dijital Vergi Dairesi üzerinden “Güvenli Çıkış” yapılması durumunda ise, Dijital Vergi Dairesinin yanı sıra uygulama üzerinden geçiş yapılan diğer elektronik uygulamalardaki oturumlar da sonlandırılmaktadır.

Kaynak: GİB

 

Exit mobile version