Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2024 Yılı Bütçesi Vatandaşın Bütçe Rehberi

2024 Yılı Bütçesi Vatandaşın Bütçe Rehberi

5018 SAYILI KANUNA GÖRE BÜTÇE, BELİRLİ BİR DÖNEMDEKİ GELİR VE GİDER TAHMİNLERİ İLE BUNLARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN HUSUSLARI GÖSTEREN VE USULÜNE UYGUN OLARAK YÜRÜRLÜĞE KONULAN BELGEDİR.

• Bütçeler, bazen teknik dokümanlar olabilmektedir. Bütçenin vatandaşlar tarafından daha anlaşılabilir ve değerlendirilebilir hale getirilmesine katkı sağlamak üzere hazırlanan “Vatandaşın Bütçe Rehberi” 2017 yılından beri kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

• 2024 yılı bütçesi, Türkiye Yüzyılı’nın ilk bütçesidir.

• 2024 yılı bütçesi, doğrudan kalkınma hedefleri ve milletimizin beklentileri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Yatırım, üretim, istihdam ve büyüme odaklı bir yapıda; vatandaşlarımızı küresel belirsizlik ve risklerden koruyacak ve toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak bir çerçevededir.

• 2024 yılı bütçesi, performans esaslı program bütçeye uygun olarak hazırlanan dördüncü bütçedir ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilerek yürürlüğe girmiştir.

• Program bütçeyle birlikte bütçeler faaliyet odaklı olarak hazırlanmıştır. Ayrıca program düzeyindeki anahtar göstergeler ve alt program düzeyindeki performans göstergeleri ile kamu idarelerinin performans bilgilerinin daha etkin bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunulması sağlanmıştır.

• Anahtar göstergelere ilişkin verilere 2024 yılı Bütçe Gerekçesi dokümanından, diğer güncel performans verilerine ise ilgili idarelerin 2024 yılı Performans Programları ile 2023 yılı Faaliyet Raporlarından erişilebilmektedir.

2024 Yılı Bütçesi Vatandaşın Bütçe Rehberi için lütfen tıklayınız

Kaynak: T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı

Exit mobile version