Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Gabon Hükümeti İle Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması İmzalandı

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gabon Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması 3 Mart 2024 Tarihinde Antalya’da İmzalanmıştır

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gabon Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması” 3 Mart 2024 tarihinde Antalya’da imzalanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına Dışişleri Bakanı Sayın Hakan FİDAN ile Gabon Cumhuriyeti Hükümeti adına Alt Bölgeler Entegrasyonu ve Yurtdışındaki Gabonlulardan Sorumlu Dışişleri Bakanı Sayın Michel Régis Onanga M. NDIAYE tarafından imzalanan bu Anlaşma ile her iki ülke yatırımcıları açısından Türkiye ve Gabon’un daha cazip hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

Anlaşma iki ülke Parlamentosu tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecektir.

Anlaşma ile kazanç unsurları itibariyle gelirin hangi ülkede vergilendirileceği, gelirin iki ülkede de vergilendirilmesi durumunda ise çifte vergilendirmenin nasıl önleneceği belirlenmektedir. Gelirin elde edildiği ülkenin vergilendirme hakkı kar payı, faiz ve gayrimaddi hak bedellerinde belirli oranlarla sınırlandırılmaktadır.

Diğer taraftan, Anlaşma’da yer alan Bilgi Değişimi maddesi ile iki ülkenin vergi kayıp ve kaçağı ile daha etkin bir mücadele yürütmeleri mümkün olacaktır. Ayrıca, iki ülke arasında vergilerin tahsilatında işbirliği yapılmasına ilişkin düzenleme de Anlaşmada yer almıştır.

Kaynak: GİB

Exit mobile version