Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Kayıt Dışı İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticaretine Geçit Verilmiyor

Ticaret Bakanlığı, Kayıt Dışı İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticaretine Geçit Vermiyor

YETKİ BELGESİ OLMADAN FAALİYET GÖSTERDİĞİ TESPİT EDİLEN 113 GERÇEK VE TÜZEL KİŞİYE, TOPLAM 102 MİLYON TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

2025 YILINDA YETKİ BELGESİZ TİCARET NEDENİYLE UYGULANAN CEZA TUTARI 174 MİLYON TL’YE ULAŞTI

Ticaret Bakanlığı olarak, ülke ekonomisinde giderek büyüyen ticaret hacmiyle önemli bir yer tutan ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi ve tüketici mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla yürüttüğümüz denetim ve düzenleme çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.

TİCARET BAKANLIĞI, YETKİ BELGESİ ZORUNLULUĞU İLE GÜVENLİ VE ŞEFFAF TİCARETİN TESİSİNİ SAĞLAMAKTADIR

İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretinin güvenli bir ortamda sürdürülmesi, hizmet kalitesinin ve tüketici memnuniyetinin artırılması amacıyla, bu alanda faaliyet gösteren işletmelerin Ticaret Bakanlığımızdan yetki belgesi alma zorunluluğu bulunmaktadır.

Bu kapsamda, bugüne kadar 79.113 işletmeye “İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Yetki Belgesi” düzenlenmiştir.

KAYIT DIŞI FAALİYETTE BULUNANLARA 102 MİLYON TL İDARİ CEZA UYGULANDI

Bakanlığımızca yürütülen düzenli inceleme ve denetimler neticesinde, yetki belgesi olmadan ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde bulunduğu tespit edilen 113 gerçek ve tüzel kişiye toplam 102 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır.

2025 YILINDA, YETKİ BELGESİZ TİCARİ FAALİYETTE BULUNDUĞU TESPİT EDİLEN KİŞİ VE KURUMLARA UYGULANAN CEZA TUTARI 174 MİLYON TL’YE ULAŞTI

Yalnızca bu yıl içerisinde, yetki belgesiz ticari faaliyette bulunduğu belirlenen toplam 217 gerçek ve tüzel kişi hakkında Bakanlığımızca uygulanan idari para cezası tutarı 174 milyon TL’ye ulaşmıştır.

Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı

Exit mobile version