Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Texhibition İstanbul Fuarı’nda Türkiye’nin Ekonomik Hedeflerini Açıkladı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Texhibition İstanbul Fuarı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Türkiye’nin tekstil sektörü ile uzun yıllara dayanan bir geçmişe sahip olduğunu belirten Bolat, bu alandaki desteklerini sürdüreceklerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin sanayi sektöründeki büyüklüğünü ve ihracat rakamlarını da paylaşarak, 2026 yılında 410 milyar dolar ihracat hedefi koyduklarını ifade etti.
Bakan Bolat, hükümetin ihracatın artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve döviz kazancının artırılması için kapsamlı destekler sunduğunu belirtti. 2026 yılı itibarıyla KOBİ’lere verilen desteklerin arttığını, özellikle tekstil, hazır giyim, ayakkabı ve mobilya sektörlerine yönelik desteklerin devam ettiğini dile getirdi. Geçen yıl bütçenin yüzde 60’ının ihracatçılara destek olarak kullanıldığını belirten Bolat, ayrıca 100 milyar liralık KGF kredi paketinin işletmelere sunulduğunu da açıkladı.
Türkiye’nin sanayi ürünleri ihracatının yüzde 93’ünün sanayi ürünleri olduğunu belirten Bakan Bolat, geçen yıl toplamda 273,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiğini ve 2025 yılı sonu itibarıyla kişi başına milli gelirin 18 bin 40 dolara ulaşmasının hedeflendiğini ifade etti. Türkiye’nin küresel ekonomik ortamda güçlü bir istikrar sergilediğine dikkat çeken Bolat, ihracatın artması ve sektörel büyümeyle Türkiye’nin ekonomisinin daha da büyüyeceğini vurguladı.
Fuarlara verilen desteğin artırıldığını belirten Bolat, 2026 için fuar katılım desteğinin 1 milyon 293 bin liraya yükseldiğini ve bu desteğin Türkiye’nin global ticaret bağlantılarını güçlendirmede önemli bir araç olduğunu söyledi.
Bakan Bolat, Şubat ayında ihracatta 340 milyon dolarlık bir artış olduğunu, bazı sektörlerde yaşanan düşüşlere rağmen genel olarak ihracatın arttığını belirterek, Türkiye’nin ekonomik büyüme konusunda OECD, G20 ve AB ülkeleriyle mukayese edildiğinde en üst sıralarda yer aldığını söyledi.
