Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezine göre Ağustos 2026’da 28.967 senet protesto edildi. Bu senetlerin toplam tutarı 11 milyar TL’ye ulaştı; protesto edilen senetlerin tutarı temmuza göre yüzde 3 azaldı.
Ağustosta Senet Sayısı Azaldı
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinin Ağustos 2026 Protestolu Senetler raporuna göre ay boyunca 28.967 senet protesto edildi. Protesto edilen senet sayısı bir önceki aya göre azaldı. Raporda ağustos ayı için yıllık değişim oranı verilmedi.
Toplam Tutar 11 Milyar TL
Ağustosta protesto edilen senetlerin parasal tutarı 11 milyar TL oldu. Tutar, temmuz ayına kıyasla yüzde 3 geriledi.
Senet Adedinde İstanbul İlk Sırada
Ocak–Ağustos 2026 döneminde protesto edilen senet adedinin en yüksek olduğu iller sırasıyla İstanbul, Konya, Ankara, İzmir ve Antalya oldu.
Aynı dönemde protesto edilen senetlerin toplam tutarında İstanbul’un payı yüzde 21 olarak kaydedildi. İstanbul’u yüzde 8’er payla İzmir ve Ankara, yüzde 7 payla Konya izledi. Protesto edilen senet tutarının en düşük olduğu iller ise Tunceli, Kilis ve Bayburt oldu. İl sıralamaları aylık ağustos verisini değil, sekiz aylık dönemi kapsıyor.
