Doğrudan Temin Yönetimiyle Yapılacak Alımlara İlişkin Tebliğ 01.02.2024 tarihinde yürürlüğe girmiş ve Tebliğ ile alımların, e-fiyat teklifi veya fiziki ortamda fiyat teklifi alınmak suretiyle yapılabileceği ve alımlara ilişkin süreçlerin kısmen veya tamamen, EKAP üzerinden elektronik ortamda yürütülebileceği açıklanmıştır.
Bu çerçevede, 1 Şubat 2024 itibarıyla doğrudan temin yöntemiyle yapılan alımlarda EKAP üzerinden e-fiyat teklifi alınabilmesi, alıma ilişkin duyuru yayımlanabilmesi ve/veya alıma katılmak isteyen kişilere davet gönderilebilmesi mümkün hale gelmiştir.
17.07.2026 tarihi itibarıyla doğrudan temin duyuru sayfası ile EKAP üzerinden gerçekleştirilebilecek yeni uygulamaların pilot olarak kullanıma sunulması planlanmıştır. Pilot uygulama kapsamında ilk olarak aşağıdaki listede belirtilen idarelerin, 17.07.2026 tarihinden itibaren gerçekleştirecekleri alımlar yer alacaktır. Listede yer almayan idarelerin alımları mevcut uygulama çerçevesinde yürütülmeye devam edecektir.
Yeni uygulama çerçevesinde;
- Alımlara ilişkin yeni duyuru sayfası devreye alınacaktır.
- e-Fiyat teklifi alınarak gerçekleştirilecek alım sürecinin tamamen EKAP’tan yürütülmesi mümkün olacaktır.
- Alım sonuçları EKAP üzerinden teklif veren gerçek veya tüzel kişilere bildirilebilecektir.
- Alım kapsamında kalem/kısım tanımlama işlemleri, idarelerin belirleyeceği şekilde gerçekleştirilebilecektir.
- Teklif edilen ilk fiyatlar üzerinden eksiltme yapılabilecektir.
- Alım sürecinde, teklif verenlere bildirim/tebligat gönderilebilecektir.
- Alıma ilişkin belirli kriter ve/veya teknik özellikler belirlenebilecek ve bu kriterlere ilişkin bilgi ve/veya belgeler EKAP üzerinden idarelere gönderilebilecektir.
- EKAP’a kayıt olma noktasında, e-imza gereksinimi olmadan e-onay ile EKAP’a kayıt olunabilecektir.
| Pilot uygulama kapsamında yer alan idare listesine erişim için tıklayınız |
| Doğrudan temin duyuru sayfasına ilişkin kılavuzu indirmek için tıklayınız |
| e-Fiyat teklifi verilmesine ilişkin kılavuzu indirmek için tıklayınız |
Kaynak: KİK
