Kurum web sayfasında “27.07.2015 tarihinde Medula’yı kullanan tüm sağlık hizmet sunucularında Elektronik ortamda yazılan reçetelerde (e-reçete) ‘Güvenlikli Elektronik İmza’ uygulamasına zorunlu olarak geçileceği ve reçetelerin 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ile yapılan düzenleme kapsamında, ıslak imzaya eşdeğer hukuki geçerliliği olan Güvenlikli Elektronik İmza prosedürü ile imzalanması gerekmekte olduğu” duyurulmuştu.
Güvenlikli Elektronik İmzalı E-reçete Sistemi “Güvenlikli Elektronik İmza” uygulamasına açık olup bir kısım sağlık hizmeti sunucuları tarafından da aktif olarak kullanılmaktadır. Halen hekimlerimiz tarafından “SGK KURUMSAL HEKİM ŞİFRESİ” alınarak devam eden e-reçete uygulamasında 01.01.2016 tarihinde “Güvenlikli Elektronik İmza” düzenlemesine zorunlu olarak geçilecek olup herhangi bir erteleme söz konusu olmayacaktır. Kurumumuz mevzuatı doğrultusunda e-reçete olarak düzenlenmesi mümkün olan tüm ilaç reçetelerinin bedellerinin karşılanması için elektronik ortamda düzenlenmiş ve aynı zamanda “Güvenlikli Elektronik İmza” ile de imzalanmış olması gerekmektedir.
Güvenlikli Elektronik İmzalı E-reçete ile ilgili Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan E-reçete Giriş metodu (imzaliEreceteGiris) gerçek ortamda, E-reçete Web Servisinde yer alan diğer metodlar ise (imzaliEreceteSorgula, imzaliEreceteListeSorgula, imzaliEreceteSil, imzaliEreceteOnay, imzaliEreceteOnayIptal, imzaliEreceteTaniEkle, imzaliEreceteAciklamaEkle, imzaliEreceteIlacAciklamaEkle ) test ortamında kullanıma açıktır.
Güvenlikli Elektronik İmzalı E-reçete işlemleriyle ilgili teknik bilgilendirme https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor/SaglikTesisiReceteVeRaporWebServisleri.pdf web servis dokümanında yer almakta olup, gerekli entegrasyonun bu dokümanda belirtilen hususlara uygun yapılması gerekmektedir.